KREŠO PERICA

IBM Hrvatska predstavlja novog glavnog direktora

15.01.2009 u 08:55

Bionic
Reading

Krešo Perica na novoizabranu poziciju dolazi s međunarodne funkcije voditelja prodaje unutar IBM-a za 'brzorastuća tržišta i inovativna rješenja' za regiju CEMAAS (Central & Eastern Europe, Middle East, Africa, Austria and Switzerland). Tijekom svoje šesnaestogodišnje karijere u IBM-u radio je kao direktor prodaje, direktor IBM Global Servisa te kao Territory Manager gdje je bio zadužen za provođenje poslovnih planova i strategija korporacije za hrvatsko tržište

'Uloga glavnog direktora IBM-a Hrvatska za mene je velika čast i veliki izazov. IBM Hrvatska svake godine bilježi rast poslovanja i jedan od mojih ciljeva na novoj poziciji bit će upravo nastavak uspješne suradnje s poslovnim partnerima te pružanje podrške tvrtkama različitih veličina i Vladinim institucijama, kako bi što učinkovitije transformirali svoja poslovanja. Usudio bih se reći kako je teško predvidjeti budućnost, ali konkurencija u ovakvom globaliziranom svijetu postaje sve snažnija. Slijedom toga, Hrvatska treba biti spremna. Ukoliko država i poslovna zajednica prepoznaju važnost i potrebe za investiranjem u pametne sustave, pomoći će i gospodarskom razvoju zemlje te u podizanju kvalitete života svakog građanina. IBM podupire i uspješno provodi takve transformacije poslovanja', naglasio je Krešo Perica, glavni direktor IBM-a Hrvatska.

Krešo Perica diplomirao je na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu te je završio cjelokupan IBM–ov edukacijski program usmjeren na razvijanje upravljačkih vještina te executive development programe (Global Leadership i Global Business Management). Međunarodno poslovno iskustvo stjecao je i tijekom rada u Beču, New Yorku i Parizu. Čest je predavač na domaćim i stranim seminarima te IBM-ovim školama za prodaju i management.

Ivan Vidaković, dosadašnji glavni direktor IBM-a Hrvatska, preuzeo je regionalnu funkciju IBM Business Controls Project Leader za područje srednje i istočne Europe.