HRVATSKA INDUSTRIJA GEJMINGA

I domaće developerske snage izlažu na Gamescomu

06.08.2015 u 12:05

Bionic
Reading

Hrvatske developerske snage krenule su u pohod na Gamescom gdje će svoje igre predstaviti stotinama tisuća znatiželjnika i entuzijasta gejminga

Pet hrvatskih developera započelo je drugi nastup na sajmu Gamescom 2015, najvećem svjetskom sajmu digitalne zabave, na kojemu izlažu na nacionalnom štandu koji je izgradio HGK.

Developeri zabavnog softvera okupljeni su u Grupaciju za računalne igre pri Udruženju za informacijske tehnologije Hrvatske gospodarske komore, a iz njihovih redova izlažu tvrtke: Reboot, LGM Games, Ironward, Exordium Games i Gamepires.

'Iznimno nam je drago da je ovaj nastup sufinancirala Hrvatska gospodarska komora, jedina domaća institucija koja je prepoznala značaj i brzinu razvoja hrvatskih studija i zajednice tvrtki koje razvijaju računalne igre', izjavio je Ante Vrdelja, tajnik Klastera hrvatskih proizvođača računalnih igara (međunarodno poznatog kao Croatian Game Developers Association – CGDA) koji okuplja više od 20 tvrtaka, razvojnih stručnjaka igara.


Usto, samoborski studio Ironward svoju novu igru The Red Solstice predstavlja posjetiteljima i na mini štandu u Indie Megaboothu, štandu međunarodnog udruženja koje okuplja više od 70 tvrtaka, nezavisnih studija za razvoj igara.

U Kölnu, na štandu svog izdavača, izlaže i zagrebački Croteam, ponosni tvorci serijala Serious Sam i jedne od najprodavanijih logičkih avantura u proteklih godinu dana The Talos Principle.

Na Gamescomu svojim je štandovima zastupljeno 18 zemalja, a partner je sajma Ujedinjeno Kraljevstvo. Sajam se prostire na 193.000 četvornih metara, ima više od 800 izlagača iz više od 45 država. Gamescom završava 9. kolovoza, za građanstvo se otvara u četvrtak 6. kolovoza.