15. veljače

Prijavi se na besplatnu radionicu Hrvatskog Telekoma "Prvi korak prema elektroničkom izdavanju računa"

12.02.2019 u 14:36

Bionic
Reading

Usluga EDI trebala bi poslovnim korisnicima omogućiti smanjenje papirnog poslovanja, značajne uštede u poslovanju te viši stupanj automatizacije i ubrzanja procesa izdavanja, slanja i primanja računa.

Hrvatski Telekom predstavio je uslugu elektroničke razmjene dokumenata - EDI, koja bi trebala poslovnim korisnicima omogućiti smanjenje papirnog poslovanja, značajne uštede u poslovanju te viši stupanj automatizacije i ubrzanja procesa izdavanja, slanja i primanja računa.

Posebnost usluge, razvijene u suradnji s tvrtkom Combis, je u tome što je namijenjena kako tvrtkama koje posluju s drugim poslovnim subjektima (B2B), tako i onima koje sudjeluju u poslovima javne nabave (B2G), koji su od 1. srpnja ove godine biti obvezni slati račune javnim naručiteljima u elektroničkom obliku.

Hi-TECH i ZDRAvlje

Evo kako Internet stvari pomaže oboljelima od raka, dijabetesa, astme, depresije...

Pogledaj galeriju

Prilagođena je tvrtkama svih veličina koje imaju potrebe za slanjem većih količina dokumenata, koje žele digitalizirati poslovanje, optimizirati resurse i biti konkurentnije zahvaljujući višem stupnju automatizacije poslovnih procesa.

Moguće ju je integrirati s poslovnim sustavima (ERP) kakve koriste veće tvrtke, dok je manjim tvrtkama dostupan EDI portal kojem je moguće pristupiti putem interneta.

'Elektronička razmjena dokumenata temelj je uspješnijeg i boljeg poslovnog odnosa između klijenta i dobavljača, a tvrtke koje u svom poslovanju koriste EDI brže su i pouzdanije te je s njima lakše surađivati. Prelaskom s papirnate razmjene poslovnih dokumenata na elektroničku čini se prvi korak prema digitalizaciji poslovanja i smanjenju papirologije', rekao je Jerko Dumanić, direktor Sektora za marketing poslovnih korisnika u HT-u.

U petak, 15. veljače, u sjedištu HT-a (Ulica R. F. Mihanovića 9, Zagreb) bit će održan besplatni seminar za sve zainteresirane i potencijalne korisnike usluge EDI.

Polaznici će na seminaru od stručnjaka iz RIF-a (Hrvatska zajednica računovođa i financijskih djelatnika) moći doznati koje promjene u njihovo poslovanje donosi Zakon o elektroničkom izdavanju računa u javnoj nabavi, a imat će se također priliku upoznati i s prednostima digitalnog poslovanja.

Seminar je besplatan za sve polaznike, broj mjesta je ograničen. Prijaviti se možete ovdje.