PODRŽITE VEDRANU MIHOLIĆ

Hrvatica u utrci za europsku IT nagradu

29.03.2016 u 11:27

Bionic
Reading

Vedrana Miholić, direktorica prodaje tvrtke CROZ, nominirana je za nagradu 'European Celebration of Women in Computing' u kategoriji 'Social Impact'. Nagradu po prvi put dodjeljuje Europski centar za žene i tehnologiju

Povodom dvjestote obljetnice rođenja prve računalne programerke Ade Lovelace Europski centar za žene i tehnologiju će u suradnji s partnerima organizirati prvo događanje European Celebration of Women in Computing.

Događanje će biti održano od 25. do 26. travnja u Bruxellesu. Bit će dodijeljene nagrade u tri kategorije. Vedrana Miholić jedina je kandidatkinja iz Hrvatske. Svoj glas možete dati do 10. travnja u ponoć na internetskoj stranici www.womenincomputing.eu.

Natjecanje uz podršku Europske komisije promicat će važnost razvijanja inovativnih vještina u ranijoj dobi, poticanje kreativnosti na području novih tehnologija te poticaj mlađim generacijama na gradnju karijera u digitalnoj ekonomiji

Vedrana Miholić iza sebe ima više od 18 godina rada u različitim područjima, od programiranja i konzaltinga do menadžmenta. Posljednjih pet godina vodi prodaju u tvrtki CROZ, koja osim u Hrvatskoj posluje diljem Europe i svijeta.

Uz to što je direktorica prodaje, Vedrana je suvlasnica tvrtke te jedina žena u C-razini menadžmenta.


Osnivačica je i predsjednica udruge Programerko koja organizira radionice programiranja za najmlađe. Kao ambasadorica inicijative eSkills for Jobs okupljala je različite organizacije, tvrtke i osobe s ciljem poticanja promjena školskog sustava u Hrvatskoj kako bi uvažavao važnost rane edukacije iz područja znanosti, tehnologije, inženjerstva i matematike. Spomenute aktivnosti dovele su je do položaja savjetnice za novi nastavni program iz informatike.

Nedavno je u suradnji s kolegama iz udruge Programerko uspjela u Hrvatsku privući Code Club, britansku mrežu besplatnih klubova programiranja za djecu, a sudjeluje i u pripremi širenja ove mreže na cijelu Hrvatsku.

Bila je vrlo aktivna i izvan područja IT-a, pa je tako sudjelovala u osnivanju te predsjedala udrugom RODA. U slobodno se vrijeme posvećuje obitelji i prijateljima te bavi različitim aktivnostima, a posebno se ponosi usponom na Kilimandžaro te istrčanim maratonom u Berlinu.

'Nominacija je priznanje svima koji već godinama daju sebe kako bi novim generacijama omogućili adekvatno obrazovanje - svim volonterima, svim nastavnicima, svim udruženjima, svim građanima koji su potpisali otvoreno pismo kojim tražimo kvalitetniju nastavu informatike.

Dio mene osjeća da nagradu još nismo zaslužili jer borba još traje. No nadam se kako će nam i sama nominacija pomoći da dodatno senzibiliziramo javnost, ali i sve one koji mogu pomoći da novi kurikulum informatike što prije zaživi', rekla je Vedrana Miholić.