ZANIMLJIVA KUPOVINA

Hoćemo li Facebookom uskoro upravljati glasom?

13.08.2013 u 16:20

Bionic
Reading

Facebook planira u svoje proizvode ugraditi softver za prepoznavanje i prevođenje glasa. Znači li to da ćemo u budućnosti Facebookom upravljati glasovnim naredbama?

Facebook je službeno objavio kupovinu tvrtke specijalizirane za proizvodnju softvera koji prepoznaje glas.

'Tehnologija prepoznavanja glasa postaje sve važnija u navigaciji mobilnim uređajima i internetom, a ova tehnologija pomoći će nam u razvoju naših proizvoda kako bi oni slijedili tu evoluciju', napisao je u službenoj objavi Facebookov šef za proizvode Tom Stocky, a prenosi PCWorld.

Tvrtka Mobile Technologies razvila je sustav simultanog prevođenja koji se može koristiti prilikom predavanja, a na tržište se probila aplikacijom Jibbigo koja omogućava prijevod glasovnih zapisa.

Facebook će nastaviti s podrškom za Jibbigo, ali će pokušati i integrirati tehnologiju koju je razvilo Mobile Technologies.

S obzirom na to da Google Translate i Appleova Siri nude mogućnost prevođenja glasa s jednog jezika na drugi, Facebookov potez nije nelogičan.

Nagađa se kako bi kupovina tvrtke čija je perjanica softver za prepoznavanje glasa i prevođenje glasovnih naredbi na drugi jezik prvi korak u upravljanju Facebookom glasom na globalnoj razini.

Tko zna, možda uskoro statuse na Facebooku budemo objavljivali glasovnom naredbom, a ne pritiskom na zaslon ekrana.