PROCURILE INFORMACIJE

Hoće li OnePlus postati dijelom Oppoa? Ovaj dokument to potvrđuje

21.06.2021 u 14:37

Bionic
Reading

Procurene informacije spominju da će OnePlus postati podbrend Oppoa. U dokumentima, među ostalim piše: 'Spajanjem dviju kompanija imat ćemo više resursa za stvaranje boljih proizvoda'.

Izvršni direktor OnePlusa Pete Lau u nedavnoj je objavi na službenom forumu OnePlusa objavio da će se kompanija 'dodatni integrirati' sa Oppom, no nije objasnio kako će to raditi u praksi. Evan Blass, poznati insajder, objavio je dokument koji nabraja argumente zašto bi Oppo trebao prihvatiti OnePlus te koji dodatno i jasnije objašnjava plan integracije.

'Uz integraciju će OnePlus postati brendom pod Oppom, no nastavit će funkcionirati kao odvojen entitet' piše u dokumentu. U memorandumu se također spominje Laua kao voditelja odjela za proizvode, te se spominju odgovornosti za strategije plasiranja proizvoda Oppoa i OnePlusa.

OnePlus će se, sudeći prema svemu, dobiti isti tretman kao Oppo što uključuje vođenje odvojenog plasmana prema kupcima uz konsolidirane poslovne aktivnosti koje sežu dalje od razvoja proizvoda.

  • +4
OnePlus 8T slike uređaja Izvor: tportal.hr / Autor: Damir Rukavina

'Spajanjem dviju kompanija imat ćemo više resursa za stvaranje boljih proizvoda', piše u dokumentu, no koliko će to utjecati na kupce OnePlus uređaja? Ako pitate Verge - ne puno. Dostavni lanci za oba proizvođača već su dugo vremena vrlo sličnio, što znači da su OnePlus i Oppo oduvijek bili srodni uređaji. Način na koji će OnePlus iskoristiti ovaj razvoj događaja vjerojatno će biti demonstriran u nadolazećoj kolekciji njihovih flagship uređaja.