PROGNOZE I NAGAĐANJA

Hoće li iPhone 11 ostati bez jedne od zanimljivijih značajki?

28.05.2019 u 12:06

Bionic
Reading

Novo izdanje Appleovog pametnog telefona uopće neće imati četiri godine staru značajku koja omogućava drukčiju interakciju s aplikacijama

Prije četiri godine Appleova tehnologija 3D Touch ponudila je na iPhoneu 6S novi način interakcije s pametnim telefonom. Korisnici su mogli aplikacijama i značajkama operativnog sustava iOS upravljati putem tri razine osjetljivosti na pritisak.

NOĆNI NAČIN RADA

Ovih pet popularnih aplikacija za iPhone možete 'zamračiti'

Pogledaj galeriju

Analitičari u britanskoj investicijskoj banci Barclays tvrde kako će se jabučari te tehnologije u potpunosti riješiti u ovogodišnjim izdanjima svog pametnog telefonima, kako bi ju zamijenili jeftinijom tehnologijom Haptic Touch, premijerno predstavljenom u prošlogodišnjem modelu iPhone XR. To su, kako navode, doznali od Appleovih dobavljača u Aziji.

Za razliku od 3D Toucha, Haptic Touch ne nudi više razina osjetljivosti na dodir već je izbor mogućnosti ograničen na običan i dulji pritisak.

Pokaže li se procjena Barclaysa ispravnom, to vjerojatno neće biti smak svijeta - sasvim je moguće kako većina Appleovih korisnika nije ni svjesna što sve može s 3D Touchom, piše Tech Radar.