google stack

Gubite se u dokumentima? Googleova nova aplikacija pomoći će vam u skeniranju i razvrstavanju

  • Autor: Damir Rukavina
  • Zadnja izmjena 31.03.2021 10:03
  • Objavljeno 31.03.2021 u 10:03
tportal

Izvor: Screenshot / Autor: Google

Google Stack omogućava sortiranje svega od računa do fotografija, a za sve koristi blagodati umjetne inteligencije

Googleov inkubator Area 120 proizveo je aplikaciju koja pomaže pri sortiranju hrpe dokumenata koje imate pohranjene na smartfonu. Stack koristi umjetnu inteligenciju DocAI kako bi inteligentno analizirao i kategorizirao vaše dokumente, prenosi Engadget.

Dokumente možete snimiti pomoću kamere ili preuzeti ih iz mape s fotografijama. Nakon što nešto skenirate, aplikacija će sve automatski kategorizirati u 'Stack' odnosno grupu koja odgovara određenoj vrsti dokumenta.

Softver također automatski ističe nužne detalje poput sveukupno plaćenog iznosa uz mogućnost pretrage unutar cijelog teksta ili datoteke. Za kraj, tu je zaštita skenova biometrijom poput otiska prsta.

U ovom trenutku nije poznato na koji će način Google ovu aplikaciju monetizirati, no kao i velik broj novih projekata tehnološkog diva, postoji šansa da će ju s vremenom možda i ugasiti.

Rana verzija Stacka trenutno je dostupna samo na Androidu u SAD-u, a ocjene su joj mješovitog tipa - hrpa ljudi prigovara da aplikacija uopće ne radi.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!