VELIČINA JE VAŽNA

Kakvu to kameru ima Xiaomi Mi 11 Ultra? Pogledajte što kažu prvi dojmovi

31.03.2021 u 08:32

Bionic
Reading

Sretnici koji su se domogli Xiaomijeve najnovije uzdanice pričaju o izbočini za kameru koja je puno veća nego što se najavljivala - smartfon na gornjem dijelu zbog nje premašuje debljinu od 8 milimetara

Prvi udomitelji najnovijeg smartfona iz Xiaomija ne mogu prestati pričati o njegovom stražnjem modulu za kamere. Riječ je o, riječima Vergea, neoprostivo debelom dizajnu koji, za razliku od Galaxyja S21 Ultra, ne nastoji sakriti masivni modul za kameru, već njime prekriva skoro trećinu stražnjeg dijela uređaja.

Istaknuta značajka izbočine - OLED zaslon dijagonale 1 inča samo je dio senzora i objektiva koji objedinjeni zauzimaju skoro trećinu stražnjeg dijela smartfona. Širokokutni objektiv osjetljivosti 50 MP i masivnog senzora 1/1.2 inča koji je, uspoređuje izvor, za nijansu manji od 1-inčnog senzora koji se nalazi u fotoaparatima poput Sonyjevog RX100 VII. Veliki senzor pruža bolju mogućnost sakupljanja svjetla od konvencionalnog objektiva, pogotovo zbog leće aperture f/1.95.

U masivnom se okviru smjestio i drugi ultra širokokutni objektiv aperture f/2.2 i osjetljivosti 48 MP, a pridružio mu se još jedan periskopski f/4.1 objektiv od 48 MP opremljen peterostrukim optičkim zumom.

Verge osvrt zaokružuje opravdanom pretpostavkom da je ovaj 6.8-inčni super smartfon najbolja platforma za prestavljanje velike izbočine za kameru, s obzirom da kupci ovakvih uređaja općenito ne prigovaraju na veličinu.