PONOVO ONLINE

Grooveshark se vratio! Koliko dugo će preživjeti?

06.05.2015 u 12:13

Bionic
Reading

Prošlog tjedna, nekada izuzetno popularni online glazbeni servis Grooveshark zbog pravnih problema zatvorio je svoja vrata korisnicima, no samo nekoliko dana kasnije vratio se u punom sjaju

Nekada izuzetno popularni online glazbeni servis Grooveshark našao se u problemima. Prošlog tjedna američka glazbena industrija isposlovala je pravnu pobjedu u procesu započetom još 2011. i predstavnicima kompanije zbog kršenja autorskih prava prijeti ukupna kazna od minimalnih 736 milijuna dolara. Nekoliko dana nakon odluke predstavnici Groovesharka odlučili su zatvoriti svoja vrata. Ne samo da su ugasili servis kao takav, nego su i pristali sve sadržaje stranice i aplikacije predati u ruke predstavnika američke glazbene industrije.

Predstavnici Groovesharka ne samo da su se posuli pepelom na sudu, nego su i javnosti objavili pismo isprike

U današnje vrijeme svima dostupnih online glazbenih servisa koji po popularnim cijenama legalno nude pristup enormnoj količini glazbe, poput Deezera, dostupnog korisnicima iz Hrvatske, gotovo pa je nevjerojatno da netko uopće želi koristiti ilegalne ili polulegalne servise, no to je ionako uvijek bilo tako.

Grooveshark se vratio, no ne na svom uobičajenom mjestu, na domeni .com, nego kao novi/stari servis na adresi Grooveshark.io. Nije poznato tko stoji iza ovog novog Groovesharka, no kako se čini servis je potpuno funkcionalan.

Barem dok ga se ne uhvate predstavnici glazbene industrije kojima se nikako neće svidjeti ponovno oživljavanje servisa.