Youtube Music

Google Play Glazba odlazi u povijest - stiže nešto drugačije

19.06.2018 u 13:02

Bionic
Reading

Nova Googleova usluga YouTube Music, koja je prošlog mjeseca zaživjela u SAD-u, od sada je dostupna u Velikoj Britaniji. Usluga je opisana kao platforma koja ima 'sve' i spaja audio i video zapise te omogućava dugo iščekivanu reprodukciju u pozadini. Osim nje, korisnici mogu očekivati i YouTube Premium i Originals

YouTube Music, Googleova najnovija platforma za streaming glazbe, sada je dostupan u Velikoj Britaniji – zajedno uz YouTube Premiumom (bivši YouTube Red).

Već se neko vrijeme govori da bi Google trebao pokrenuti glazbenu uslugu koja bi spojila audio i video, nešto između YouTubea i Google Play Glazbe. Ta je usluga konačno stigla u SAD krajem svibnja i, samo nekoliko tjedana nakon, dostupna je i u Velikoj Britaniji.

YouTube Music dostupna je kao besplatna aplikacija podržana oglasima i kao premium platforma na pretplatu. Za 9,99 funti (84,33 kune) Britanci će uživati u glazbi bez oglasa, moći će ju slušati u pozadini i uz upotrebu drugih aplikacija te će imati opcije preuzimanja.

YouTube aplikaciju predstavlja kao platformu koja ima 'sve', što znači da je na njoj moguće gledati glazbene spotove, preslušavati albume, remixe i izvedbe uživo.

pametne alternative

Što kad vam YouTube dosadi? Imamo pet prijedloga

Pogledaj galeriju

Glazbeni izlog na početnom zaslonu se mijenja svakodnevno, pa čak i češće. Budući da je aplikacija Googleova, uključeno je napredno pretraživanje koje nudi mogućnost traženja pjesama po tekstu ili opisu.

Iako zvuči pomalo zbunjujuće, YouTube Glazba nije izravna zamjena za Google Play Glazbu. Ako imate pretplatu na tu aplikaciju, automatski ćete dobiti pristup usluzi YouTube Music Premium To znači da ćete i dalje moći pristupiti svoj kupljenoj glazbi, prijenosima i popisima pjesama, ali na novoj platformi.

Nove vijesti za sobom povlače logično pitanje – što će biti s Google Play Glazbom kad YouTube Music zaživi u potpunosti? Navodno za sada nema riječi o ukidanju usluge, ali pitanje je do kada će tako ostati.

A tu je i YouTube Premium (bivši YouTube Red). Ovo je prvi put kako je u Velikoj Britaniji dostupna vrhunska usluga YouTube. Cijena mu je nešto viša, 11,99 funti (101 kuna). No, za to dobivate standardnu ​​uslugu YouTube Music Premium, kao i doživljaj YouTubea koji se može preuzeti i reproducirati u pozadini.

Novi će korisnici dobiti i pristup usluzi YouTube Originals na kojoj se nalaze serije i filmovi. Nešto poput Netflixa, piše TechRadar.

  • +4
Predstavljeni Google Pixel 2 i Google Pixel 2 XL Izvor: Reuters / Autor: STEPHEN LAM