OPET PROBLEMI

Gmail je ponovno bio nedostupan neko vrijeme, drugi put u dva tjedna

18.06.2019 u 10:20

Bionic
Reading

Osim u SAD-u, korisnici su probleme s Gmailom prijavili u Velikoj Britaniji, zapadnoj Europi i Meksiku. Problemi su bili uglavnom vezani uz primanje e-pošte

Googleove nevolje s dostupnošću servisa online ne prestaju. Nakon što su početkom mjeseca imali veći ispad koji je pogodio Gmail, YouTube, Google Calendar i niz drugih servisa, u ponedjeljak se ponovno na neko vrijeme srušio Gmail.

Osim u SAD-u, korisnici su probleme s Gmailom prijavili u Velikoj Britaniji, zapadnoj Europi i Meksiku. Problemi su bili uglavnom vezani uz primanje e-pošte, zbog čega se na Twitteru pojavio niz valova poruka s hashtagom #Gmaildown prije no što je usluga ponovno uspostavlljena.

E-MAIL

Ultimativni vodič za Gmail: Imamo sve savjete koji će vam ikad trebati

Pogledaj galeriju

Iz Googlea je stigla isprika i zahvala korisnicima na strpljenju, a ustvrdili su i kako im je pouzdanost sustava na vrhu prioriteta te obećali kako će poruke koje nisu bile isporučene biti ponovno poslane i stići sa zakašnjenjem.

Na web odredištu Down Detector, koje prati ispade te vrste, moglo se vidjeti kako je Gmail imao problema u radu ponajviše na istočnoj obali Sjedinjenih Država, između jedan i dva poslijepodne po lokalnom vremenu.

Iz Googlea su potvrdili četverosatni ispad tijekom 2. lipnja, kada su uz YouTube, Calendar i Gmail probleme prijavili i korisnici pametnog termosatata Nest. Krivcem je ponovno proglašeno zagušenje mrežnog prometa na istoku SAD-a.

Zasad još nije poznato što bi mogao biti uzrok drugog većeg ispada sustava u zadnja dva tjedna jer se iz Googlea o tome još nisu oglasili, piše Deadline.