IGRAJTE I ZARAĐUJTE

Gejmeri, Razer će vam platiti ako koristite njegov novi softver

24.03.2017 u 15:44

Bionic
Reading

Pokretanjem igara putem novog softvera Cortex igrači mogu zaraditi Razerovu virtualnu valutu - novčiće zVault

Razer je pokrenuo novu inicijativu paid to play - program koji radi upravo ono što mu piše u imenu. Razer će nagraditi sve igrače koji igraju svoje omiljene igre, ali nažalost - ne pravim novcem. Oni će sakupljati takozvane bodove ZSilver koji su dio nove platforme te tvrtke za digitalnu valutu.

Digitalne novčiće igrači mogu zaraditi pokrećući igre putem aplikacije Razer Cortex. Riječ je o softverskom paketu napravljenom da poboljša performanse sustava, sakuplja informacije o igrama i drži ih na jednom mjestu te omogućuje upload videomaterijala na Youtube i Twitch.

Kampanja paid for play platit će igračima tri zSilvera za svaku minutu provedenu igrajući. zSilver se može zamijeniti za popuste na artikle u dućanu Razer, a kompanija planira dodati stvari poput karata za događaje i vaučere za kavu (u poznatom kafiću koji pripada još poznatijem lancu, pretpostavljamo).

Igrači su ograničeni na zaradu od 900 novčića dnevno, a nagrade zSilver kreću se od 4.500 za popuste ili 220.000 za Razerovu mehaničku tipkovnicu.

Sustav paid to play nije kompatibilan sa svim igrama iako ima donekle definirano tržište. Overwatch, Counter-Strike: Global Offensive i League of Legends najpopularniji su naslovi koji će se uključiti u program. Riječ je o igrama kojima se posvećeni obožavatelji vraćaju iz dana u da. Ovo, jasno, ima čak i donekle smisla - da bi dobio punih 900 novčića, igrač bi trebao igrati barem pet sati.