OKARINA IZ SNOVA

Ovaj fanatik čitavom kućom upravlja instrumentom iz videoigre

24.03.2017 u 08:11

Bionic
Reading

Svi obožavatelji Nintenda odmah će instrument prepoznati kao čuvenu okarinu iz The Legend of Zelda: Ocarina of Time. Ovaj kućevlasnik cijelu stvar odlučio je nafrljiti na 11, programiravši dom da reagira na različite melodije odsvirane na posebno modificiranom instrumentu

Dakle, zaboravite za početak pomisao da ste veći fan Zelde od ovog lika. Jednostavno - niste. Zapravo, recimo da imate šansu postati ako kao i on cijelu kuću natjerate da reagira na zvukove iz vaše omiljene okarine. Jedna stvar koja nam odmah na početku pada na pamet je mala šansa da zaboravi pjesme koje pokreću određene komande. Ili, još bolje, ako napusti kuću bez instrumenta, ostat će zaključan.

Uglavnom, bez da okolišamo, recimo da se ovdje radi o zbilja impresivnom pothvatu. Sustav koji pogoni Raspberry Pi može prepoznati niz skladbi iz igara o Zeldi, od kojih svaka kući daje drugu naredbu - od otvaranja vrata, pojačavanja grijanja, paljenja svjetala i tako dalje.

Moduli povezani na lokalni Wi-Fi raspoređeni su po cijeloj kući, što znači da će Song of The Sun upaliti svjetlo gdje god u kući bili.

Pored neminovnog nošenja okarine svugdje gdje se kreće, vlasnik ove modificirane kuće suočen je s činjenicom da će prije ili kasnije pobrkati par pjesama i time uzrokovati pravu malu kućnu katastrofu. Ali, hej, to razlikuje ultra-profiće od svih nas 'običnjaka'.

Kad kuću kontrolirate instrumentom iz Zelde... Izvor: Društvene mreže / Autor: Sufficiently Advanced