PLUMBERS DON'T WEAR TIES

Sjećate li se ove užasne igre o seksi vodoinstalateru? Vratila se!

24.03.2017 u 11:58

Bionic
Reading

Na svijetu postoje loše igre, gore igre i Plumbers Don't Wear Ties. Ova užasno loše režirana igra jedan je od razloga zbog kojih je 3DO propao, a vi je danas možete isprobati i prisjetiti se zbog čega ju je većina igrača zamrzila

U igri preuzimate ulogu mlađahnog vodoinstalatera Johna koji upoznaje tatinu kćerkicu Jane i do kraja igre je planira odvući u krevet. Plumbers Don't Wear Ties obilježen je užasnom glumom, neuvjerljivim dijalozima, iritantnim likovima i zapanjujuće lošom produkcijom. Proizvođač je čak išao toliko daleko da je lagao o igri - reklame navode da se radi o igri sa snimljenim videosekvencama, a zapravo je riječ o nizu slika koje izgledaju kao da su ispale iz nečije prezentacije u Powerpointu.

Kao krunski dragulj igre spomenimo i žanr - radi se o komediji s naglaskom na erotskom što u principu znači samo dvije stvari - u jednom trenu ima lagane golotinje i gluma je jednostavno užasna. Igra je nakon izlaska 1994. pokupila hrpu vrlo oštrih kritika te i dan danas slovi kao jedna od najgorih PC-igara ikad napravljenih.

Početkom tjedna jutjuber Psychogiraffe iskopao je zaboravljenu verziju igre za PC te je ponudio svim znatiželjnicima besplatno. I, iskreno, vrijedi je zaigrati zato što danas više nitko ne proizvodi ovako loše igre. Uostalom, samo pogledajte intro i sve će vam biti kristalno jasno. Priča ne samo da je grozna, već nema nikakvog ukusa čak i za standarde koje su postavile igre devedesetih. Da, u njoj na par mjesta čak ima ponešto golotinje, no čak i kao pornografski uradak ona je grozna samo zbog iritantnosti glavnih likova.

Plumbers Don't Wear Ties dolazi na internet! Izvor: Društvene mreže / Autor: psychogiraffe

Uglavnom, jutjuber Psychogiraffe podosta se namučio dok igru nije pronašao. Štoviše, donedavno nije ni znao da postoji njezina inačica za PC. Čak i kad ju je tražio, nije ju mogao pronaći putem Googlea tražeći naslov već pomoću hardverskih zahtjeva. To ga je dovelo do baze podataka WorldCat koja potvrđuje da postoji jedna jedina kopija igre u 72.000 upisanih knjižnica diljem Amerike. Ukratko - knjižnica na sveučilištu Ball State u Indiani imala je jednu kopiju PC-verzije igre.

S obzirom na to da ne živi u Indiani, Psychogiraffe krenuo je do Reddita gdje je pokušao pronaći lokalca koji bi umjesto njega mogao otići po tu kopiju. Redditor pod imenom Immyers12 odlučio je pomoći te mu je poslao posljednju kopiju Plumbers Don't Wear Ties za PC. Nakon što je potvrdio da se zbilja radi o verziji za PC, Psychogiraffe je povukao sve datoteke i igru protjerao kroz DOSBox emulator - što znači da ju je moguće pokrenuti na modernim računalima.

I tako je i vi možete downloadati ovdje.

Za kraj se jedino možete zapitati zbog čega biste uopće igrali ovakvu igru. Zato što se radi o jedinstvenoj prilici da bacite pogled na hip svijet FMV (full motion video) naslova u devedesetima te usput uživate u komično loše odrađenom naslovu koji dan danas slovi za jednu od najgorih igara ikad napravljenih.