POZNATI NA FOTKANJU

Fotosofia 8 Celebrity Day

04.07.2013 u 11:01

Bionic
Reading

Donosimo vam detaljan prikaz ovogodišnje Fotosofije, besplatnog fotoseminara pod stručnim vodstvom Damira Hoyke.

Ovogodišnja Fotosofija održala se od 23. do 30. lipnja 2013. godine u Termama Tuhelj pod pokroviteljstvom kompanija Mastercard i Epson.

Celebrity Day je dan kad se Terme Tuhelj pretvaraju u sastajalište velikog broja poznatih koji su tu došli kako bi seminaristima Fotosofije pomogli u realizaciji dvije teme - 'Portret' i 'Reportaža'.

'Ideja seminara je da seminaristi sve što rade, rade u što stvarnijim uvjetima. Stoga i temu 'Portret', vezanu uz glamour fotografiju, realiziraju sa stvarnim celebritijima. Time, osim fotografskog treninga, imaju i komunikacijski trening razbijanja barijere u kontaktu s poznatim osobama koje su do jučer mogli vidjeti samo na TV-ekranu' kaže Hoyka. 'Beskrajno sam zahvalan kolegama iz show business-a na dobroj volji da dođu u Terme Tuhelj i na strpljenju kojim seminaristima pomažu da se snađu u tom za njih izazovnom snimanju.'

Tako su se ove godine pred objektivom Hoykinih seminarista našli Mario Petreković, Maja Vučić, Mihovil Horvat, Tomislav Jelinčić, Mislav Togonal, Marko Lasić Nered, Almira Osmanović, Mario Valentić, Mirna Zidarić, Hrvoje Hrengek, Ružica Đukić...

A celebrity portreti su i ove godine prštali od originalnost. Petreković se tako 'skrasio' u krošnji drveta prerušen u golemu pticu, a na kraju druženja pronašao je i čovjekovog najboljeg prijatelja. Jelinčića su nakon golfa morali osušiti na sušilu za rublje dok je Valentić otkrio kako voli lakirati nokte. Almira Osmanović je još jednom dokazala da je nacionalna baletna prvakinja dok je Maja Vučić plijenila pažnju nesvakidašnjom šminkom koju se najbolje moglo promotriti uz pomoć povećala.

Na malonogometnom turniru, uz ekipe HTV, RTL i Nova TV, nastupile su i ekipe Foto i Sofia, dva tima sastavljena od poznatih u kojima su osim poznatih Hrvata zaigrali i veleposlanik Turske NJ.E. Burak Ozugergin, zamjenik veleposlanika SAD Hoyt Brian Yee i zamjenik veleposlanika Austrije Georg Diwald.