CANON 350D

Fotoaparat preživio pad s jednog kilometra visine

16.12.2009 u 09:44

Bionic
Reading

Na poznatom fotografskom forumu pojavile su se fotografije Canonova SLR fotoaparata koji je instruktoru padobranstva prilikom skoka pao s kacige, i to na visini od jednog kilometra. Iznenađujuće, preživio je pad

Jedan od posjetitelja fotografskog foruma Fred Miranda objavio je priču o prijatelju instruktoru padobranstva koji voli snimati svoje skokove. U tu svrhu je na svoju kacigu montirao Canon Rebel XT (Canon 350D mu je ime na europskom tržištu) te Sonyjevu videokameru, a u trenutku otvaranja padobrana oba uređaja su mu se otrgnula s kacige i pala s visine od jednog kilometra.

Nakon kraće potrage na tlu, oba su pronađena. Kameri nije bilo spasa, ali je Canonov SLR usprkos napuknuću i dalje funkcionirao. Na forumu su priložene fotografije funkcionalnog fotoaparata koje vam prenosimo, a navodno bi se uskoro trebao pojaviti i video samog pada.

Pokaže li se priča vjerodostojnom, vidjet ćemo koliko će trebati Canonovom odjelu za promociju da je iskoristi, a također ide u prilog onim osobama koje tvrde da su 300D i 350D zadnji kvalitetno proizvedeni Canonovi SLR-ovi za široke mase.