NEMA ZANIMANJA

Firefox za Windows 8 odgođen do daljnjega

17.03.2014 u 14:12

Bionic
Reading

Nakon dvije godine rada na internetskom pregledniku za Windows 'Metro' sučelje, Mozilla je odustala od daljeg razvoja - zbog nedostatka zanimanja potrošača. Prije nekoliko dana Mozillin potpredsjednik Johnathan Nightingale je to objavio i na službenom blogu

S dolaskom Windows 'osmice', veliku pažnju internauta je izazvala Mozilla prije dvije godine s najavom kako planiraju napraviti Firefox 'Metro', internetski preglednik prilagođen za upravljanje dodirom. U 'igru' se uključio i Google s najavom za Chrome preglednik u 'Metro' okružju, no obje kompanije su bile bijesne zbog Microsoftovih ograničenja.


Priča je nedavno, barem što se Firefoxa tiče, dobila i epilog. Projekt na kojem je radilo devet inženjera te dva proizvodna menadžera od 29-eročlanog tima sad je potpuno prekinut. Metro kod se trebao finalizirati sredinom prosinca 2013. godine, a nakon što je rok odgođen za siječanj te naposljetku, ožujak - razvoj je ugašen.

Ako je za vjerovati Nightingaleu, očekivanja su bila visoka, a interes potrošača minimalan. 'Nikad nismo vidjeli od tisuću dnevno aktivnih korisnika u beta verziji Firefoxa', rekao je.

S ovim potezom Microsoft ostaje potpuno sam u svijetu internetskih preglednika za 'Metro' okružje.