DRUŠTVENI ODVJETNICI

Facebook kao dokaz pri rastavama brakova

29.06.2010 u 07:27

Bionic
Reading

Ako je kojim slučajem došlo do nepomirljivih razmirica između vas i dosadašnjeg životnog suputnika te vam ne preostaje ništa drugo nego raskinuti bračnu zajednicu, potrudite se da raskinete i sve virtualne veze, jer su upravo podaci s društvenih mreža sve uobičajeniji dokaz u sudskim procesima

Da se podaci s društvenih mreža sve češće koriste kao dokazi u sudskim procesima, dokazuje nekoliko slučajeva. Jedna majka izgubila je skrbništvo nad djetetom, jer je, umjesto da se bavi njime, provodila sate i sate uz popularnu igru FarmVille. Neimenovani otac pokušao je u sudskom procesu dokazati da nema problema s kontrolom bijesa, a na svom statusu na Facebooku uporno je pisao izuzetno nasilne poruke. Još jedan nepoznati muškarac pokušao je raskinuti brak zbog nepomirljivih razmirica, no razotkrio ga je njegov fotoalbum na Facebooku iz kojeg je bilo jasno vidljivo da uživa s nekoliko desetljeća mlađom ljubavnicom.

Upravo na sve navedeno upozoravaju članovi američkog Udruženja bračnih odvjetnika koji navode da je čak njih 81 posto kao dokaze u brakorazvodnim parnicama koristilo podatke sa servisa poput Faceboka, MaySpacea, Twittera, YouTubea i sličnih.

Najčešće se ipak, u čak 66 posto slučajeva, kao dokazi koriste podaci s Facebooka, no ne izostaju ni ostali servisi.