huawei p20 pro

Evo što sve može trostruka kamera na novom smartfonu iz Huaweija

05.04.2018 u 15:00

Bionic
Reading

Huawei P20 Pro dolazi s prvom trostrukom Leica kamerom na pametnom telefonu. Senzor hvata oko 20 posto više svjetlosti, a dodatna treća leća omogućuje dublji zoom

Novi Huawei telefoni, predstavljeni nedavno u Parizu, P20 i P20 Pro postigli su na testu DxO Mark, koji je objavio rang listu mobilnih uređaja s najboljom kamerom, najviši ukupan rezultat sa 102, odnosno 109 bodova.

Sustav kamera na Huawei P20 Pro donosi najveći broj piksela na pametnom telefonu koji je dostupan na tržištu.

  • +4
Huawei P20 Izvor: tportal.hr / Autor: tportal

Trostruki kompleks kamere sastoji se od glavne kamere koja ima 40MP i RGB senzor; sekundarne kamere od 20MP, s jednobojnim senzorom; te tele-foto kamere od 8MP sa 4,4 inčnim RGB senzorom. Kamera također sadrži senzor za temperaturu boje, dok uz širokokutni otvor blende f/1.8, f/1.6 i f/2.4 za snimanje sitnih i jasnih detalja, P20 Pro omogućava i fotografiranje na daljinu do 5x hibridnog zumiranja.

Huawei je značajno unaprijedio korištenje umjetne inteligencije u fotografiranju. P20 Pro zahvaljujući automatskom prepoznavanju okoline automatski izoštrava, uravnotežuje bjelinu te podešava ekspoziciju i kontrast u vrlo niskim razinama osvjetljenja čineći iskustvo fotografiranja mnogo lakšim za sve fotografe.

Također omogućuje identifikaciju više od 500 scenarija u 19 različitih kategorija te automatsko slaganje postavki fotoaparata za iznimno profesionalne fotografije. Huawei AIS omogućava noćne postavke čiji su rezultat fotografije s dugim ekspozicijama bez stativa.

Predstavljanje novog Huawei P20 pametnog telefona u Parizu Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Novi model Huawei naprednog sustava kamere ima i 4D fokus, što znači da kamera predviđa objekte u pokretu te se fokusira na njih kako bi uhvatila i najsitnije detalje objekata koji se kreću. Umjetna inteligencija također se koristi AI-Assisted Composition postavkom koja predlaže inteligentne ideje za snimanje krajolika ili više ljudi u jednoj fotografiji, a podržava i stabilizaciju fotografije te 960fps super slow motion, što je 4x više od standardnog 240fps.

O Huaweiju

Tvrtka je prisutna u više od 170 zemalja, a prema broju isporuka u 2017. godini jedana od najvećih proizvođača mobilnih telefona na svijetu. Ima 15 istraživačkih razvojnih centara smještenih u SAD-u, Njemačkoj, Švedskoj, Rusiji, Indiji i Kini.