OTVOREN E3

Evo što nam je novoga pripremio Electronic Arts

13.06.2016 u 12:39

Bionic
Reading

Otvoren je i 22. po redu Electronic Entertainment Expo, a jučer je glavnu konferenciju održao i gigant Electronic Arts. EA je otkrio dva (nova) trailera za Titanfall 2, fenomenalan multiplayer Battlefielda 1 s čak 64 igrača, možda prvi pogled na protagonistkinju nadolazećeg naslova Mass Effect: Andromeda i novi dio kompanije - EA Originals

Titanfall 2 stiže na Xbox One, PlayStation 4 i PC 28. listopada, a EA je greškom i prije konferencije objavio single-player trailer. Naravno, to nije jedino što su mislili pokazati, jer je stigao i multiplayer trailer, ono što su mnogi s nestrpljenjem očekivali.

Tu je očekivano dodavanje noviteta uz 'kudikamo više dubine', što naravno znači i - nove Titane. Svaki od njih ima jedinstvene mogućnosti, više mogućnosti prilagodbe, a tu je i brdo novog oružja:


Nakon (prilično) gorkog okusa koji je igračima ponudio Mass Effect 3, nastavak serijala jednostavno nazvan ME: Andromeda se očekuje s nikad većom dozom skepse. Prvi trailer je bio ponešto...zbunjujućeg karaktera, a dok novi ne otkriva mnogo toga, BioWare navodi kako su se poželjeli vratiti korijenima naslova iz 2007. 'Želimo igračima vratiti osjećaj strahopoštovanja prema nepoznatom i golemom (...) upoznati ih s novim rasama, kulturama i civilizacijama', rekao je kreativni direktor Mac Walters. 'Igrate kao čovjek, no osjećat ćete se kao vanzemaljac. Ovo nije vaš dom. Ovdje će vas svi gledati i pokušati shvatiti tko ste', dodao je.

Mass Effect: Andromeda bi trebao kombinirati predefinirane linearne misije poznate od ranije s otvorenim prostorima kako bi igrači mogli istraživati više no ikad do sad. 'Želimo da na svakom planetu provedete neko vrijeme, više nego što traži sami primarni zadatak neke misije.'

Do puta u galaksiju Andromeda ima još dosta. Ako ne dođe do kakvih odgoda, igra će se moći pokrenuti na PC, PS4 i Xbox One platformama negdje 'početkom 2017.'.

Battlefield 1 donosi konje, cepeline, tenkove, motocikle, bacače plamena i sve druge divne i krasne stvari - a kako će to TOČNO izgledati kada igra ugleda svjetlo dana 21. listopada ove godine moguće je vidjeti u nastavku. Pod uvjetom da ne izvedu kakvu prijevaru...

Sve spomenuto su...pa, nastavci. Zanimljivo da je i nova inicijativa Electronic Artsa, nazvana EA Originals zapravo potaknuta razvojem nastavka simpatičnog platformskog naslova Unravel, koji je osvojio i srca Gamereporta. U sklopu ovog novog odjela, EA će pomoći u financiranju manjih developera i indie studija koji budu imali zanimljive ideje. Prvi naslov koji je rezultat inicijative se zove 'Fe':

Ljubitelji sportskih naslova, a posebno nogometa ovaj put će dobiti nešto uistinu novo s nadolazećom FIFA 17. Riječ je o novom modu igranja, nazvanom The Journey, a baš kako ime sugerira - FIFA prvi put u povijesti dobiva i priču. 'Ostvarite svoju karijeru u Premier ligi kao mladi Alex Hunter i počnite svoje putovanje', poručuje EA Sports: