I TATA BI, SINE

Evo sata kojeg bi nosio i Darth Vader

15.09.2015 u 10:37

Bionic
Reading

U Devonu, tvrtci koja proizvodi satove, odlučili su zajahati valove povećanog zanimanja za sedmi nastavak svemirske sage Georgea Lucasa, pa su izbacili na tržište ograničeno izdanje uređaja nadahnutog 'Zvjezdanim ratovima'. Na žalost, skup je. Jako skup

Pet stotina sretnih obožavatelja koji imaju na raspolaganju 28.500 dolara (skoro 190 tisuća kuna) koje mogu potrošiti moći će si nabaviti Devonov sat iz serije 'Star Wars'.

Temeljen na modelu Devon Thread 1, sastoji se od 350 dijelova, 313 električnih kontakata, četiri staklom ojačana najlonska remena (kakva su korištena i u izvornim zrakoplovima 747) i četiri mikro motora. Dolazi i s mikroprocesorom, litij-polimerskom baterijom koju je moguće bežično puniti...

Dimenzije su mu 61,2 puta 66,3 puta 22,1 milimetra. Napravljen je od nehrđajućeg čelika s crnim premazom. Poklopac sata je od polikarbonata, otporan na ogrebotine i - metke. Za svjetlosnu sablju ne jamčimo.


No, najbolje su pojedinosti kojima je ukrašen, poput kacige Dartha vadera, krila lovca TIE i Imperijalni grb, kao i četiri poklopca za motore zelene i crvene boje koji podsjećaju na središnju Vaderovu konzolu. I dolazi s manžetama u obliku lovca TIE, upakiran u posebnu kutiju nadahnutu Vaderovim lovcem tog tipa.

U prodaju kreće putem Amazona i ovlaštenih trgovina u Sjedinjenim Državama tijekom listopada ove godine.

Više:CNET

Devonworks StarWars