ODMORITE SE, ZASLUŽILI STE

Evo kako ćete tijekom vikenda blokirati aplikacije koje koristite za posao

17.08.2019 u 11:20

Bionic
Reading

Najnovije izdanje ActionDasha za Android omogućuje postavljanje razdoblja tijekom kojih je nemoguće pokrenuti ili koristiti određene aplikacije

Osim u privatne, pametne telefone često koristimo i u poslovne svrhe. Kako je često riječ o istom uređaju, nije jednostavno razdvojiti jedno od drugog, što je nužno ako želimo se odmoriti u miru tijekom vikenda ili godišnjeg odmora.

U tome mogu pomoći Appleovi i Googleovi alati za ograničavanje vremena provedenog pred zaslonom, ali nedostaje im ključna značajka koja bi omogućila potpuno isključivanje aplikacija i alata koje tijekom radnog tjedna koristimo za obavljanje posla. Još je manje praktično brisati te aplikacije u petak i ponovno ih instalirati u ponedjeljak.

tehno trikovi

Locirajte vašu obitelj i prijatelje uz ove korisne aplikacije za Android

Pogledaj galeriju

Ako ste suočeni s ovim problemom korisna bi vam mogla biti aplikacija za Android ActionDash, koja značajke Googleovog Digital Wellbeinga donosi na starije smartfone i proširuje ga na novijima. Dodali su joj, naime, značajku Focus koja bi ga mogla riješiti.

Najnovije izdanje ActionDasha omogućuje postavljanje razdoblja tijekom kojih je nemoguće pokrenuti ili koristiti određene aplikacije. U kombinaciji s launcherom Action te će aplikacije biti zasivljene na početnom zaslonu kako bi vas podsjetile na to da su nedostupne.

Pokušate li ipak otvoriti blokiranu aplikaciju ActionDash će vam prikazati grafikon na kojem je vidljivo koliko ste vremena proveli koristeći ju tijekom proteklog tjedna i podsjetiti vas kad će blokada biti uklonjenja. Blokadu možete u slučaju nužde ukloniti i ručno, ali to morate učiniti u postavkama aplikacije i pričekati 15 sekundi prije no što se aktivira.

Focus je moguće koristiti i tijekom radnih dana kako biste blokirali aplikacije koje vam mogu odvući pozornost, poput Instagrama i Twittera.

Naravno, aplikacije poput ActionDasha tek su priručno sredstvo, ne i potpuno rješenje problema. Ipak, mogu vam biti korisne ako želite smanjiti vrijeme digitalno provedeno na poslu tijekom razdoblja kad biste se trebali odmarati i opuštati, piše Verge.

Evo kako ćete postaviti novu značajku Focus:

  • Preuzmite ActionDash iz trgovine Google Play i dajte mu potrebna odobrenja za pristup.
  • Otvorite ActionDash, kucnite na Focus.
  • Napravite ili uključite razdoblja tijekom kojih želite blokirati aplikacije. Želite li napraviti blokadu za cijeli vikend, uključivo i petak navečer, morat ćete napraviti dva zasebna bloka.
  • Odaberite koje aplikacije će biti isključene.
  • Možete ručno uključiti Focus na upravljačkoj ploči ActionDasha ili na ploči s obavijestima (sklopka Quick Settings).