KAKAV LIK

'Dosadna' kapa Elona Muska prodaje se kao luda

20.10.2017 u 11:40

Bionic
Reading

Trik, naravno, leži u igri riječima. Ime kompanije koju tehno vizionar promovira na prvom komadu službene franšize idealno je za majice, kape i torbe - njezin doslovni prijevod je Dosadna kompanija

Dosadna kompanija, odnosno The Boring Company ime je jedne od Muskovih manje poznatih firmi. Ova se, za razliku od putovanja u svemir bavi putovanjem pod Zemlju. Muskov konačni plan uključuje učinkovito kopanje tunela koji bi rasteretili svjetske prometnice stvaranjem takozvanog hyperloopa - podzemnog sustava transporta koji koristi niži pritisak i električni pogon za postizanje prilično impresivne brzine.

Kapa najdosadnije kompanije na svijetu

Kapa na kojoj piše The Boring Company ujedno je i prvi proizvod svoje vrste - Musk do danas nije u prodaju izbacio niti jedan brendirani odjevni predmet. Zbog ekscentričnog imena i očiglednog miga klasicima engleske apsurdne komedije crna šilterica koju Musk naplaćuje 20 dolara (uz besplatnu dostavu) do danas se prodala u 6400 primjeraka. Ovo je, naglašavamo, postignuto u svega dva dana.

Ako mislite da se ne radi o nekom velikom dostignuću, vodite računa da se radi o promotivnom materijalu za kompaniju čija je primarna djelatnost kopanje rupa.

Kapu The Boring Company možete kupiti ovdje.