RAZMAŽENO DERIŠTE

Dosadio mu Ferrari, pa ga je - zapalio

13.08.2015 u 15:23

Bionic
Reading

Sin švicarskog multimilijunaša osuđen je zbog toga što je namjerno zapalio svoj skupocjeni Ferrari kako bi od osiguranja iskamčio novac za potpuno novi superauto

Neimenovanom dvadesetogodišnjaku, koji povremeno živi u njemačkom gradu Augsburgu i vlasnik je još 15 drugih vozila, dosadio je njegov Ferrari 458 Italia, pa je uz pomoć lokalnog trgovca automobilima osmislio plan kako će doći do najnovijeg modela.

Kako bi osigurao alibi, s prijateljem je otišao u salon za masažu u vrijeme kad su druga dva pomagača zapalila auto vrijedan gotovo 1,6 milijuna kuna. Za sudjelovanje u prijevari svakome od njih platio je oko 10 tisuća kuna.


U osiguravajućoj kući se nisu dali tek tako preveslati - nakon provjere snimki nadzornih kamera i telefonskih poziva, mladić je uhićen, skupa s još troje pomagača. Tijekom saslušanja u Augsburgu rekao je kako nije bio pri gotovini, a nije se usudio ocu reći kako mu je Ferrari dosadio. Sudac mu je odrezao 22 mjeseca uvjetne kazne i oko 210 tisuća kuna globe, dok su pomagači dobili između 14 i 16 mjeseci uvjetne kazne.

Bogati tatica platio je oko milijun i po kuna jamčevine za svog razmetnog sina. Iako je mladcu tek dvadeset godina, vlasnik je imovine vrijedne gotovo 20 milijuna kuna i flote automobila, među kojima je i Lamborghini. Sve je to, naravno, platio otac.

Više:Daily Mail