SLUŽBENO DOSTUPNA

Domaća igra Red Solstice oduševila gejmere diljem svijeta

11.07.2015 u 08:21

Bionic
Reading

Nakon što je domaći indie tim Ironward u lanjskoj Kickstarter kampanji uspješno prikupio tražena sredstva (50 tisuća dolara) za svoju co-op pucačinu The Red Solstice, naslov je sada i službeno dostupan na Steam platformi, a stigle su i prve reakcije na igru

Multiplayer/strateška igra radnjom smještena na Mars još lani se u nedovršenom izdanju činila kao kvalitetan uradak, a naglasak na co-op izdanje je tu s razlogom. Dok je igru moguće igrati samostalno, ona svoj puni sjaj doživljava tek u balansiranim timovima igrača.

Stranica Co-Optimus je među prvima recenzirala The Red Solstice, a za početak navode kako je riječ o naslovu koji je Frankensteinovski spojio razne elemente taktičkog naslova s atmosferom hororaca u kojima je cilj preživjeti koliko je to moguće. Upravo taj pristup po njima Red Solstice čini jedinstvenim. Pored napucavanja mutanata različitim klasama, valja razmišljati o svim potezima - brzopletost u Leeroy Jenkins stilu će igra itekako kazniti.


'Sat koji otkucava, groteskne horde neprijatelja i izvrsna horor atmosfera kombinirano Red Solstice čine naslovom koje će sasvim sigurno aktivirati lučenje adrenalina', piše Co-Optimus, zaključivši da naslov ni u jednom trenutku ne gubi fokus od osnove - timskog rada.

Prve recenzije na platformi Steam su pozitivne (85% igrača od njih 524 preporučuju naslov). Recenziju GameReporta očekujte uskoro. ;)