GLASINE IZ KOREJE

Dolazi li nam remaster originalnog Starcrafta?

17.03.2017 u 17:20

Bionic
Reading

Prošle godine internetom je kolala glasina da dolazi HD nadogradnja za poznati RTS Starcraft koja je najavu trebala dobiti još prošlog rujna. Blizz je odbio komentirati glasinu, izjavivši kako 'trenutačno nema ništa za reći o tome'. Uglavnom, rujan je stigao, od najave nije bilo ništa i na tome je priča u principu stala

Kako stvari stoje, priča je ponovno dobila na akutalnosti nakon objave na korejskoj stranici za esportove Sports Seoul gdje autor tvrdi kako je StarCraft: Remastered zbilja u proizvodnji te bi trebao biti spreman za izlazak ovog svibnja ili srpnja. Reportaža, štoviše, tvrdi da bi službena objava mogla stići već idućega tjedna.

Prijevod kojeg nudi Google je, očekivano, gori od najgoreg, no čini se da će nadograđeni StarCraft ponuditi isti gameplay kao i izvornik samo s HD grafikom i podrškom za Battle.net. Da stvar bude još bolja, izvješće tvrdi da je igra već predstavljena izabranim medijima za esportove kao i ključnim dioničarima tijekom prošlogodišnjeg BlizzCona.

Da... ovoj igri bi dobro došao svjež premaz bojom Izvor: Društvene mreže / Autor: Trailer za Starcraft

Koliko god to dobro zvučalo, ovaj zadnji detalj cijelu stvar čini manje vjerodostojnom. Najveći zaostatak svih teorija zavjere je taj da svi uključeni znaju jako dobro šutjeti. Plus, tu ne govorimo o korumpiranim vladama ili skrivenim kultistima. Realno, koliko bi dugo streameri mogli izdržati prije nego što se barem jedan izblebeće. Plus, realno, ovdje govorimo o StarCraftu.

Kako god okrenuli, sve je moguće. Blizzard, očekivano, na ovo je komentirao izjavom da 'ne komentira glasine ili spekulacije'.