NIJE POVIŠICA

Čime je to šef LinkedIna iznenadio zaposlenicu?

15.11.2017 u 08:28

Bionic
Reading

Jedna je zaposlenica najveće svjetske poslovne mreže htjela ostaviti što bolji dojam na čelnika LinkedIna Jeffa Weinera. Njegov je odgovor postao malom viralnom senzacijom

Kad je zaposlenica Linkedina Mariah Walton shvatila kako će zbog godišnjeg odmora u Veneciji propustiti posjet glavnog izvršnog direktora te tvrtke Jeffa Weinera, odlučila je djelovati.

Kako ga nije mogla osobno pozdraviti i ostaviti što bolji dojam na šefa, na radnom je mjestu ostavila svoju fotografiju i poruku u kojoj je objasnila čime se bavi (direktorica je analitike) te izrazila žaljenje što će propustiti priliku za selfie s direktorom. 

Pa, Weineru se to svidjelo. Kako znamo? Tako što je snimio selfie s Waltoničinim selfijem i ostavio ga na njenom radnom stolu. Walton je potom tu fotografiju objavila na Linkedinu, prikupivši više od 30 tisuća lajkova i 500 komentara. 

Pridružio se i direktor Weiner, poručivši kako mu je žao što se nisu sreli te ju pohvalio za dobar posao i potaknuo da tako nastavi. Njegova je objava sama prikupila četiri tisuće lajkova.

Pojedinosti poput ove pomogle su Weineru pri pozicioniranju na 35. mjesto Glassdoorovog popisa najbolje rangiranih glavnih izvršnih direktora za ovu godinu.

Na tom je popisu pretekao novog šefa Ubera Daru Khosrowshahija (39.), direktora Twittera i Squarea Jacka Dorseya (38.) i šefa Applea Tima Cooka (53.) Još malo zaostaje za direktorom Microsofta Satyom Nadellom (29.), piše Business Insider.