SVE ZA POSLOVNJAKE

U žurbi ste? LinkedIn uvodi brzopotezne 'pametne odgovore'

25.10.2017 u 14:49

Bionic
Reading

LinkedIn je upravo aktivirao novu značajku koja će će oduševiti sve korisnike poznate društvene mreže za poslovnjake...ako koriste engleski

Koliko ste se puta našli u situaciji gdje od silnog posla jednostavno nemate vremena za odgovaranje na sve poruke u LinkedInu? Više od jednom? Onda bi vam se mogli svidjeti 'smart replies' odnosno 'pametni odgovori'. Prošlog četvrtka LinkedIn je predstavio novu značajku koja nastoji dešifrirati na brzinu nadrljane poruke i pretvara ih u nešto što ne izgleda kao da je natipkano za vrijeme skoka padobranom. Pametni odgovori koriste strojno učenje kako bi izabrali fraze koje koristite tijekom razgovora s kolegama, klijentima ili prijateljima unutar LinkedIna.

Sličnu stvar Google je već uveo u neke od svojih usluga. Što je još bolje, njihova usluga ima identično ime kao i LinkedInova, piše Digital Trends. Također vodite računa da je sve rađeno za englesko govorno područje.

Kako funkcioniraju brzi odgovori? 

Zamislite da kolega koji sjedi na drugom dijelu ureda odluči poslati vam poruku umjesto da kriči preko pola prostorije 'Imaš li vremena za kratku kavu?'. Aplikacija će shvatiti o čemu se radi i predložiti vam odgovore poput 'Imam' i 'Kada točno?'.

'Razgovori koje vodite u LinkedInu otvaraju niz mogućnosti, od upoznavanja s budućim šefom do važnog savjeta cijenjenog kolege' piše LinkedInov senior produkt menadžer Arpit Dhariwal. 'Nama u LinkedInu jasno je da pronalaženje vremena za kratki odgovor ponekad predstavlja izazov, pogotovo uz sve ostale stvari kojima se bavite'.

Izvor: Društvene mreže / Autor: LinkedIn

Brže, bolje, sažetije...osobnije?

Dhariwal ponosno tvrdi da razvojni tim u LinkedInu trenutno radi na dodatnoj 'personalizaciji' ove značajke. Primjerice, aplikacija će umjesto 'Hvala' napisati 'Hvala, Darko'. Na engleskom, naravno. Pametni odgovori bit će dostupni svim korisnicima koji LinkedIn koriste na engleskom jeziku, koristili oni mobilnu ili stolnu verziju programa. LinkedIn također najavljuje skorašnje uvođenje dodatnih jezika. Hrvatski, začudo, nije među njima.

Velik broj kritičara tvrdi da će novo automatiziranje poruka uništiti osobnu stranu razgovora, pretvorivši sve u čavrljanje dva robota. Zagovornicima ove metode komunikacije, u drugu ruku, jako dobro sjeda ušteda na vremenu. Ako vam brzi odgovori u bilo kojem trenu krenu ići na živce, uvijek ih možete isključiti u postavkama.