DENON DVD-A1UD

Blu-ray player na Denonov način

  • Autor: G.M.
  • Zadnja izmjena 04.12.2008 15:33
  • Objavljeno 04.12.2008 u 15:33
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Poznati proizvođač HiFi opreme Denon predstavio je Blu-ray player koji reproducira sve poznate formate optičkih diskova i još pokoji popularni računalni format

Denon smatra da je njihov DVD-A1UD Blu-ray player prvi takav uređaj visoke klase, što je ponajbolje vidljivo iz njegove cijene. Dok se drugi proizvođači trude proizvesti Blu-ray player za široke mase koji bi koštao manje novca, Denon lansira model koji će koštati 5.800 američkih dolara.

Mogućnosti ovog skupog Blu-ray uređaja su doista impresivne. DVD-A1UD će pročitati i reproducirati Blu-ray, DVD, DVD Audio, SACD i CD formate. Pomoću ugrađenog čitača SDHC memorijskih kartica vlasnici će ga moći nahraniti i sa WMA i MP3 glazbenim formatima te sa DivX 6 video zapisima i JPEG slikama. U player je ugrađen posebni sustav koji poboljšava kvalitetu reprodukcije lossy audio formata (MP3 i WMA).

Ugrađena sučelja za spajanje s drugim uređajima su: dva HDMI 1.3 izlaza, komponentni video, S-video, kompozitni video, optical koaksijalni digitalni audio, analogni stereo izlaz i Ethernet konektor. U prvo vrijeme prodaje ovaj Denon neće podržavati sadržaj Blu-ray Live, ali će mu ta mogućnosti biti podarena kasnije osvježavanjem firmwarea. Pri prikazu materijala u standardnoj rezoluciji Denon će podizati rezoluciju (upscaling) za prikaz na modernim televizorima.

U prodaji bi se trebao pojaviti početkom 2009, najprije u Japanu, a kasnije i u ostatku svijeta.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi