PRIJETNJA KORONAVIRUSA

Blizzard zbog straha za zdravlje natjecatelja odgađa turnire u Kini

30.01.2020 u 13:37

Bionic
Reading

Američki proizvođač i distributer videoigara u nedavnoj je izjavi potvrdio da se Overwatch League zbog opasnosti koja prijeti sudionicima u Kini neće održavati sve do kraja ožujka

Blizzard je službeno objavio da će otkazati sve mečeve Overwatch Leaguea koji su se od veljače do ožujka trebali održati u Kini. Kompanija je u objavi na Twitteru naisala da je potez napravljen kako bi 'zaštitio zdravlje igrača'. Rizik, naravno, predstavlja epidemija koronavirusa koja je već uzrokovala velik broj smrtih slučajeva.

'Odlučili smo otkazati mečeve u veljači i ožujku kako bismo zaštitili zdravlje i sigurnost igrača, fanova i osoblja' piše u izjavi. 'Želimo sigurnu i sretnu Lunarnu novu godinu. Također se veselimo mečevima u Overwatch Leagueu koji će se u Kini održati kasnije ove sezone. Kasnije ćemo podijeliti više informacija o lokaciji i vremenu održavanja turnira'.

Blizzardov potez slijedi sličnu objavu kineskog ogranka League of Legends Pro Leaguea koji je, zbog širenja virusa, postao neodrživ zbog ograničenja putovanja i karantene, prenosi PC Gamer.