tri područja

Bill Gates otkrio što bi upisao da danas bira studij

05.06.2018 u 09:48

Bionic
Reading

Stručnjaci se slažu da će u idućih 20 godina doći do značajnih promjena u korištenju umjetne inteligencije, a Gates smatra da ćemo doživjeti 'energetsko čudo' u narednih 15 godina. Da se sada vrati na fakultet odabrao bi studij vezan uz umjetnu inteligenciju, energiju i bioznanosti

Najbogatija osoba na svijetu, filantrop i jedan od pokretača Microsofta, Bill Gates ima važnu poruku za sve buduće brucoše, ali i one koji razmišljaju o drugoj diplomi.

Gates, koji često drži inspirativne govore i dijeli svoja iskustva, kaže da bi kad bi se vratio na fakultet odabrao studij vezan uz umjetnu inteligenciju, energiju i bioznanosti.

Ova je područja nazvao 'obećavajućim poljima gdje možete napraviti ogroman utjecaj', napisao je u ponedjeljak na svom Twitteru, prenosi Business Insider.

  • +7
Bill Gates Izvor: Reuters / Autor: Reuters

Stručnjaci za tehnologiju i ekonomiju slažu se da će u idućih 20 godina doći do značajnih promjena u načinu na koji tvrtke koriste umjetnu inteligenciju kako bi automatizirale svoje tvornice, gradilišta i maloprodajne trgovine. Poticanjem tih sustava vjerojatno će se razviti neiskorišteni izvori obnovljive energije, poput solarne i energije vjetra. Gates je predvidio da će čovječanstvo doživjeti 'energetsko čudo' u narednih 15 godina.

Američko biotehnološko tržište impresivno raste, osobito otkad privatne tvrtke rade na razvoju pametnih lijekova i liječenju bakterijskih bolesti otpornih na antibiotike.

životne lekcije

Bill Gates upravo je preporučio pet knjiga iz kojih je mnogo naučio

Pogledaj galeriju

Gatesov savjet o odabiru jednog od ta tri polja proizlazi iz osobnog iskustva. Na čelu zaklade Gates Fundation, uz svoju suprugu Melindu, vidio je koliki je napredak postignut uz pomoć automatizacije poslova, iskorjenjivanju bolesti i primjeni alternativnih izvora energije u najsiromašnijim regijama.

Pametni 18-godišnjaci bi ovo trebali uzeti u obzir, kaže.

'Znate više nego što sam ja znao kad sam bio vaše dobi', napisao je. 'Možete se početi boriti s nepravdom, bilo na ulici ili diljem svijeta, puno prije'.