Job fair 2018

Bili smo na sajmu poslova na FER-u, doznajte tko sve traži radnike i kojih profila

23.05.2018 u 12:48

Bionic
Reading

Čak 103 poduzeća u potrazi je za studentima i stalnim zaposlenicima i svi su se okupili na jednom mjestu - zagrebačkom FER-u. Trinaesti po redu Job Fair donosi zanimljive radionice i predavanja, a sami studenti izradili su posebnu aplikaciju koja sadrži sve relevantne informacije. Ako još niste otišli, stignete danas ili sutra do 17 sati

Započeo je najveći sajam poslova u Hrvatskoj - Job Fair - na kojem se ove godine predstavljaju 103 tvrtke iz ICT-a, ali i drugih sektora. Sajam se održava na zagrebačkom Fakultetu elektronike i računarstva, a namijenjen je studentima FER-a i srodnih fakulteta, no ponude poslova mogu pronaći i oni koji su već na tržištu rada.

>>> Hrvatski Telekom na sajmu poslova studente iznenadio velikom novošću <<<

Ponuda na sajmu je zaista raznolika, a hodnici su puni od jutra. Premda većina tvrtki dolazi iz područja STEM-a, posjetitelji mogu pronaći posao i iz drugih područja. Job Fair se u trinaest godina razvio iz sajma IT industrije u sajam za sve digitalne sektore. Među poduzećima koja izlažu nalaze se mnoge poznate tvrtke kao, primjerice, Amazon, Microsoft, Five, Nanobit, Degordian, Rimac automobili, PhotoMath i druge.

Iz Nanobita su rekli kako traže stručnjake za 17 pozicija.

'Trećinu zaposlenih u Nanobitu čine studenti, a osim studentskih poslova nudimo ljetnu praksu u trajanju od četiri tjedna. Praksa se odvija u srpnju, a svaki će student dobiti svog mentora. Iskustvo nije važno, ali potrebno je znanje programiranja u Unityju i C Sharpu. Trenutno imamo otvoreno 17 raznih pozicija te stalno tražimo ilustratore i pisce, toga nam uvijek fali', poručuju.

U Microsoftu također stalno zapošljavaju u svim sektorima.

'Tražimo software developere, a iskustvo nije potrebno. Važan je interes i ostalo se može naučiti. Studentske prakse traju po tri mjeseca, ali ima i dužih. Osim studenata, otvoreni smo za prijave na full time za software developere, ljudske resurse i druge stručnjake', rekao je Ante, koji se u Microsoftu zaposlio nakon što je završio FER.

Kao i Microsoft, Five je na Job Fairu već treću godinu. Njihove prakse traju šest tjedana.

  • +12
JobFair 2018. Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

'Svaki će student dobiti mentora, a primamo do 16 ljudi na mjesta developera, dizajnera i react native stručnjaka. Iskustvo, osim općeg programskog predznanja, nije potrebno, pa nam se mogu pridružiti i studenti druge godine ili stariji', kažu iz Fivea.

Seriju predavanja jutros su otvorili predstavnici Rimac automobila, a sutra u 9 sati riječ će imati predstavnici Microsofta. Cijeli program možete provjeriti na ovoj poveznici, a dobra je vijest ta da je ulaz besplatan.

Novost ovog 13. izdanja su radionice, svojevrsne simulacije pravog radnog okruženja na kojima će polaznici sa sajma otići obogaćeni novim znanjima.

Onima koji sve informacije vole imati nadohvat ruke bit će zanimljiva službena aplikacija Job Fair Zagreb, dostupna za uređaje iOS i Android, a na kojoj će posjetitelji moći pronaći sve relevantne informacije.

Job Fair organiziraju Centar karijera FER-a, Savez studenata FER-a (SSFER) i Klub studenata elektrotehnike (KSET). Sajam je počeo jutros i traje još danas i sutra od 9 do 17 sati.

korisno

Kako poboljšati i zaštititi Wi-Fi signal kod kuće? Donosimo nekoliko savjeta

Pogledaj galeriju