TRAJANJE JEDNAKO

Baterija novog iPhonea bit će još jača i tanašna dva milimetra

18.07.2014 u 13:00

Bionic
Reading

4,7-inčni iPhone 6 bi mogao imati bateriju kapaciteta 1.810 mAh, sugerira fotografija koju je objavila francuska stranica nowhereelse.fr. Posrijedi je povećanje kapaciteta u odnosu na bateriju koja se nalazi u iPhoneu 5s (1.560 mAh), ali se očekuje kako će uređaji imati više-manje jednako trajanje baterije prilikom korištenja

Informacija o baterijama novih Appleovih uređaja koja se pojavila nedavno u glasinama tako je naizgled potvrđena za 'manji' novi iPhone. Onaj dijagonale 5,5 inča, koji će 'kasniti', bi trebao imati bateriju kapaciteta 2.500 mAh. Apple je navodno imao većih problema u dizajniranju uređaja koji bi bili dovoljno tanki a da u njih smjeste sve željene komponente.

Od novih modela se očekuje debljina kućišta od svega sedam milimetara, a pojedini izvorni navode kako su u Appleu mnoge komponente iPhonea 6 morali smanjiti i do 30 posto. Fotografija na žalost ne otkriva i profil baterije, za koji ne pretjerano pouzdani DigiTimes navodi kako je debljine svega dva milimetra.


Iako je trud oko smanjivanja određenih komponenti unutar Applea itekako primjetan, vrijedi reći da, u slučaju da se dosadašnje glasine pokažu istinitima, novi iPhone i dalje neće biti najtanji smartphone na tržištu. Prošlogodišnji Huaweijev model Ascend P6 je držao rekord na 6,18 milimetara debljine, dok ga nije prestigao Vivo X3, debljine 5,75 milimetara. Usporedbe radi, trenutna perjanica kompanije iz Cupertina, iPhone 5s je debljine 7,6 milimetara.