ANALITIČARI ODREĐUJU

Nije najavljen, no novi iPhone će kasniti

15.07.2014 u 20:52

Bionic
Reading

Može ih se voljeti ili mrziti, ali analitičari utječu na mnogo toga na IT tržištu - možda ponajviše na stanje dionica. Najsvježije neobične novosti iz svijeta analitičara tako govore kako će veća varijanta novog iPhonea 'vjerojatno kasniti', iako nije ni najavljen datum izlaska uređaja pa nije jasno u odnosu na što točno

Ming-Chi Kuo iz analitičke kuće KGI Securities tvrdi kako Apple ima većih problema u proizvodnji 5,5-inčnog modela nadolazećeg iPhonea. MacRumors prenosi izvješće ovog analitičara dodavši kako on smatra da će iPhone u 5,5-inčnoj verziji možda čak i preskočiti otkrivanje u tekućoj godini, ili će se početi isporučivati u listopadu u vrlo ograničenim količinama.

Od većih izazova u proizvodnji tako navodno stoji tzv. in-cell touch ekran te problemi s metalnim kućištem. AppleInsider prenosi Kuove riječi da postoje i problemi s 5,5-inčnim pokrovom za ekran od safirnog stakla, koji 'će teško izdržati testove pada'.

Kuo računa i na to da će samo veći model iPhonea koristiti spomenuto safirno staklo, iako su već osvanuli filmići koji demonstriraju postojanje manjeg modela. Ovo nisu prve glasine da Apple nailazi na probleme u proizvodnji većeg modela iPhonea, a druge su bile vezane uz korištene baterije. Bilo kako bilo, Bloomberg je u lipnju iz svojih izvora saznao kako oba modela novog iPhonea počinju s proizvodnjom već ovaj mjesec.