Z170 SIGNATURE SERIJA

ASUS otkrio matične ploče spremne za šestu generaciju Intelovih procesora

07.08.2015 u 12:59

Bionic
Reading

ASUS je otkrio Z170 Signature seriju matičnih ploča za računala, namijenjenih za svakodnevni rad, ali i napredne igre. Z710 serija je namijenjena i entuzijastima, jer se na njoj smjestio i zaseban čip namijenjen podizanju radnog takta, TurboV Processing Unit, uparen s ASUS Pro Clock tehnologijom

Uz sve to, ASUS posebno naglašava i svoju 5-Way Optimization tehnologiju, koja uz svega jedan kliko mišem korisniku omogućuje dinamičku optimizaciju rada sustava. Tu je i druga generacija ASUS T-Topology tehnologije koja DDR4 radnoj memoriji omogućuje podizanje radnog takta do čak 3.733MHz.

Spomenuta ASUS Pro Clock tehnologija uključuje i BCLK generator osmišljen posebno za šestu generaciju Intelovih procesora. Zajedno s ASUS TurboV Processing Unit, osigurana je bolja kontrola napona i podizanja radnog takta i na više od 5,2GHz.


Matične ploče stižu i uz LED osvjetljenje, koje korisnici mogu postaviti tako da prikazuje temperaturu procesora ili pulsira u ritmu glazbe koja se sluša. Što se povezivosti tiče, serija stiže s USB 3.1 Gen 2 Type-A i Type-C portovima, a tu je još i podrška za M.2 x4 PCI Express 3.0.

Model Z170 Deluxe sadrži i super brzi 3x3 802.11ac WiFi, Hyper Kit U.2 podršku za 2,5 inčne NVMe pogone, a korisnici mogu iskoristiti i PCIe RAID za izradu RAID 0 sustava uz pomoć dva PCIe pogona za dodatnu brzinu.