TUF SABERTOOTH Z170 S

ASUS najavio novu izdržljivu matičnu ploču iz TUF Sabertooth serije

13.01.2016 u 14:30

Bionic
Reading

ASUS je otkrio Z170 ATX novitet - novu matičnu ploču s vrhunskim sustavom za hlađenje i komponentama koje ispunjavaju i vojne standarde. Baš kao i ranije, riječ je o komadu računalnog hardvera namijenjenom entuzijastima i gejmerima

TUF Sabertooth Z170 S krasi 'arktik-bijeli kamuflažni' dizajn, uz pripadajuće bijele LED indikatore. No, dizajn je tek dio priče, jer ova matična ploča donosi niz ekskluzivnih tehnologija: TUF ICe temperaturne senzore, TUF Thermal Radar 2 za upravljanje radom ventilatora, TUF Detective 2 aplikacija za daljinsku kontrolu i nadzor rada, TUF ESD Guards 2 zaštita od elektrostatičkog pražnjenja i dr.

Što je možda najbitnija stavka, matična ploča stiže s petogodišnjom garancijom, priopćava ASUS.


TUF Sabertooth Z170 S ploča se bazira na novom Intel Z170 Express čipsetu, podržava šestu generaciju Intel Core procesora, a opremljena je i najsuvremenijim mogućnostima za povezivanje, uključujući USB 3.1 Gen 2 Type-A i reverzibilni Type-C.

Zahvaljujući TUF komponentama koje ispunjavaju vojne standarde, ova matična ploča je sposobna izdržati neprekidan rad u 24/7 režimu.

ASUS navodi kako svaka TUF matična ploča prolazi najrigoroznije industrijske testove, kako bi mogle raditi u svim scenarijima. U laboratorijima proizvođača TUF ploče se griju do temperature od 95 stupnjeva, hlade na -45 stupnjeva, udaraju i ispuštaju. Konačni rezultat zadovoljava i vojne standarde.