OD IPHONEA DO iPada

Apple se pohvalio brojkama: 'Na svijetu je preko dvije milijarde naših aktivnih uređaja'

03.02.2023 u 12:58

Bionic
Reading

Kompanija je službeno objavila kako na svijetu postoji dvije milijarde aktivnih Apple uređaja, što je dosta značajan skok u odnosu na 1.8 milijarde prošle godine

Apple je dosagao te (naravno) službeno objavio rekordni broj aktivnih uređaja. Na svijetu je trenutno preko dvije milijarde aktivnih iPhonea, iPada, Macova i ostalih uređaja. Broj potvrđuje brz rast kompanije koja je početkom 2020. dosegla 1.5 milijarde aktivnih korisnika nakon što je 2016. 'probila' prvu milijardu.

Apple je put prema 2 milijarde korisnika nakon što je svega godinu dana ranije dosegao 1.8 milijardi zahvaljujući rekordnoj prodaji uređaja koja je tijekom 2021. zaobišla većinu problema sa dostavnim lancima.

Novosti dolaze u sklopu objave zarade za prvi financijski kvartal koji obično naglašava povećanu prodaju tijekom proteklih blagdana. 'Tijekom prosinačkog kvartala postigli smo veliko dostignuće i drago nam je objaviti da imamo preko 2 milijarde aktivnih uređaja' rekao je Appleov šef Tim Cook.

  • +6
iPhone 14 slike uređaja Izvor: tportal.hr / Autor: Damir Rukavina

Prilično velik broj iOS, macOS i ostalih Appleovih uređaja usporediv je sa 3 milijarde aktivnih Androida koje je Google objavio 2021. Google Aktivne Androide računa kao one koji imaju pristup Google Play Storeu, što znači da bi pravi broj mogao biti još više ako računamo kineske telefone kojima je i danas službeno zabranjen pristup. zaključuje Verge.