SULUDO DOBAR KONCEPT

Apple, ovog Hrvata trebate zaposliti ODMAH

21.02.2014 u 11:50

  • +13

'iTie/iKravata '

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Tomislav Zvonarić

Bionic
Reading

Evolucija dosadašnjih nosivih gadgeta nije išla mnogo dalje od narukvica/ručnih satova ili naočala. Možda bi praktičnije rješenje, barem za poslovne ljude, bila kravata? Koncept iTie dolazi iz Hrvatske, baš odakle je kravata kao takva i potekla

Autor koncepta iTie je Tomislav Zvonarić, a opisao ga je kao modno-tehnološki uradak s višestrukom funkcionalnošću. Osim što mijenja praktički sve kravate koje se nalaze spremljene u ormaru zahvaljujući velikom fleksibilnom ekranu preko kojeg je moguće birati i kreirati uzorke i boje, s njegove donje strane se nalazi i minijaturna kamerica. Druga - pretpostavljamo glavna kamerica - nalazi se u centralnoj jedinici koja drži kravatu. Još jedna od posebnosti ovog nosivog gadgeta je i to što ga pogoni Appleova mobilna platforma iOS.


To znači da su prisutne sve aplikacije i multimedija koje se inače može očekivati, a gadget bi naravno bilo moguće sinkronizirati s ostalim Appleovim uređajima koje korisnik ima.

'Zamislite poziv preko Skypea tako da samo savijete kravatu. Bi li uopće postojao više kul način za okidanje selfieja?', pita se Zvonarić.

Jedno je sigurno. U moru nosivih gadgeta i neizostavnih koncepta za pametne telefone nekako se zaboravilo na inovativan faktor, viziju - ako netko to tako želi nazvati. Koncept iTie svakako pripada u nešto novo i u kategoriju zanimljivog, a njegovog autora je moguće pronaći na ovoj adresi