BILO JE I VRIJEME

Čak 11 godina nakon League of Legendsa Riot se baca na novu igru

25.10.2017 u 15:12

Bionic
Reading

League of Legends jedna je od najpoznatijih igara na planeti, što otprilike znači da Riot Games nema realni razlog zašto raditi išta drugo. Osnivači se s tom ideju baš i ne slažu

Autori najpopularnije igre za više igrača na svijetu nedavno su potvrdili da je vrijeme za nešto novo. Sudeći prema svemu, dali su si vremena s obzirom da od osnivanja kompanije nisu izdali niti jedan drugi naslov osim League of Legendsa

Novi horizonti

Dva osnivača Riot Gamesa objavila su da vodstvo League of Legendsa predaju drugima kako bi se posvetili izradi nove igre koja će ujedno biti i drugi veliki Riotov naslov u jedanaest godina. Brandon 'Ryze' Beck i Marc 'Tryndamere' Merrill osnovali su Riot kako bi napravili svoj prvi i jedini naslov.

Na njihovu sreću, taj naslov postao je jednom od najigranijih videoigara na planeti i jednom od najutjecajnijih predstavnica MOBA žanra. Trenutni plan je predati vodstvo drugima kako bi se posvetili stavljanju množine u Riot Games.

Novo vodstvo, stara igra

Da bi to napravili, predali su vodstvo kompanije Dylanu Jadeji, Scottu Gelbu i Nicolu Laurentu. Ovo daje Ryzeu i Tryndamereu dovoljno manevarskog prostora za razvoj novih i trenutno nenajavljenih naslova za izdavača koji do danas nije izdao niti jedan naslov približno uspješan kao League of Legends.

Nekako nam se čini da će dizajneri nove igre raditi pod sumanutim pritiskom, uzmemo li u obzir da League igra sto milijuna igrača diljem svijeta.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Riot Games