SKROMNA BROJKA

Zvuči pomalo čudno, ali ni viceprvak svijeta Hrvatska nije bila dovoljan mamac

09.09.2019 u 18:37

Bionic
Reading

Utakmica između Azerbajdžana i Hrvatske, u sklopu kvalifikacija za Euro 2020., igrala se na Bakcell Areni koja ima kapacitet 11.000 mjesta

Glavni grad Azerbajdžana bit će jedan od 12 gradova koji će ugostiti utakmice Europskog nogometnog prvenstva 2020. godine. Prvenstvo će biti održano u dvanaest gradova u dvanaest različitih europskih država kako bi se obilježio 60-ti 'rođendan' europskog nogometnog prvenstva.

U Bakuu će se igrati tri utakmice iz skupine A, a zatim i jedna utakmica četvrtfinala. Utakmice će se igrati na Olimpijskom stadionu koji prima 68.700 gledatelja. Stadion je otvoren u ožujku 2015. godine, troškovi izgradnje iznosili su oko 600 milijuna dolara. U lipnju 2015. na njemu su otvorene Europske igre, a ove godine na Olimpijskom stadionu je igrano i finale Europske lige između Chelsea i Arsenala.

  • +20
Azerbajdžan - Hrvatska, kvalifikacije za Euro 2020. Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

Međutim, 'Vatreni' ovoga puta nisu igrali na Olimpijskom stadionu. Utakmica između Azerbajdžana i Hrvatske bila je na Bakcell Areni koja ima kapacitet 11.000 mjesta. Stadion je otvoren u rujnu 2012. godine, a pored reprezentacije koristi ga i tamošnji prvoligaš Neftči.

Razlog takve odluke je slabo zanimanje domaćih navijača koji su razočarani predstavama svoje nacionalne vrste, a dovoljan mamac nije bila ni Hrvatska koja je aktualni viceprvak svijeta. Vidjelo se je to jako dobro i na ovom manjem stadionu na kojem nije oko devet tisuća gledatelja. Skromna brojka za grad od dva milijuna stanovnika za utakmicu u kojoj igra reprezentacija renomea kao što je Hrvatska. Na stadionu je bilo i oko 500-tinjak hrvatskih navijača.

  • +12
Hrvatski navijači uoči utakmice kod Azerbajdžana Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac / CROPIX