BEZ DLAKE NA JEZIKU

Zvonimir Boban nikad žešći, a hrvatsku reprezentaciju usporedio sa cirkusom

09.06.2017 u 20:17

Bionic
Reading

Zvonimir Boban, zamjenik glavnog tajnika Fife i šef sportskog odjela krovne nogometne organizacije, govorio je o stanju u hrvatskom nogometu i nije imao previše lijepih riječi

Bivši kapetan hrvatske reprezentacije oduvijek je bio jedan od onih koji je iskreno govorio o vrućim temema u hrvatskom nogometu, ma koliko to za neke bilo bolno.

Trenutačno je jedan od najmoćnijih ljudi u Fifi, a u ekskluzivnom intervjuu za HRT, koji će u cijelosti biti objavljen na Prvom programu od 17.15 (subota),  govorio je o raznim stvarima. Dio razgovora posvetio je našoj ligi i reprezentaciji.

'Nema napretka, jer nema jasne strategije šta bi to naš nogomet trebao biti. Jasno reprezentacija je jedno, ona je cirkus koji dođe i prođe, i koji se voli i poštuje, i koji nam daje toliko radosti, ali reprezentacija nije samo naš nogomet,' rekao je Boban te nastavio:

'Naš nogomet je iznad svega naša liga, naša infrastruktura, jadni derutni stadioni, preživljavanje naših klubova, preživljavanje nogometnih škola. Nogomet se nažalost nije pozicionirao kao dobra i poštena djelatnost unutar našeg društva tako da bi ju politika mogla prigrliti i opravdati nekakvo pravo bavljenje nogometom.'