JEDNOSTAVNO PITANJE I...

Sramota FIFA-e; sigurno je i Zvonimir Boban ostao zaprepašten

12.05.2017 u 16:16

Bionic
Reading

U Bahrainu je održan 67. kongres FIFA-e na kojem su predstavnici nogometnih saveza glasali o raznim temama, a članovi su morali odgovoriti i na pitanje tko je aktualni svjetski prvak

Iz Bahraina dolazi pomalo tužna informacija. Svatko tko se smatra nogometnim navijačem zna kako je na SP-u u Brazilu 2014. naslov osvojila Njemačka. Nažalost, odgovor na to pitanje nije znalo čak 12 (od njih 168) članova Fifinog Kongresa na probnom testiranju glasačkog sustava.

Sedam posto je odgovorilo krivo i zaboravilo na moćni elf' koji je u finalnoj utakmici svladao Argentinu 1:0.

Ovo pitanje na koje su predstavnici Saveza trebali odgovoriti pritiskom na gumb tako je otkrilo poražavajuću činjenicu. Neki jako moćni ljudi u nogometu, koji sjede u Kongresu, nisu očigledno dobro upućeni u 'najvažniju sporednu stvar na svijetu', a trebali bi biti, s obzirom na funkciju koju obnašaju.

Ako već nisu znali odgovor na to jednostavno pitanje, nadamo se da su bili spremniji oko nekih drugih važnijih tema o kojima se raspravljalo.

Dodajmo kako je u Fifi zamjenik glavne tajnice Zvonimir Boban koji je zadužen za razvoj nogometa i organizaciju natjecanja, no sigurno je i on zaprepašten neznanjem pojedinaca s kojima bi trebao surađivati.