čekao poziv uzalud

Zvijezda Dinama razočarana tretmanom: 'Ovo je za mene vrlo bolno, nitko me čak nije ni kontaktirao'

08.10.2019 u 16:36

Bionic
Reading

Velika većina ljubitelja nogometa u Hrvatskoj vjerojatno ne zna koliko je neprospavanih noći iza sebe imao obrambeni igrač zagrebačkog Dinama Emir Dilaver kada je u pitanju nastup za reprezentaciju. Naime, prije nego je odlučio nastupati za Bosnu i Hercegovinu nadao se pozivu države u kojoj je odrastao

Stasiti igrač Dinama u Austriji je prošao cijelu nogometnu školu, a u toj je zemlji postao i profesionalac. Punih 13 godina bio je član Austrije iz Beča, kultnog kluba u kojem je prošao sve selekcije. Iako je igrao za mlađe reprezentacije Austrije (skupio je 25 nasdtupa) poziv u njihovu najjaču A selekciju nikada nije stigao. Zašto nitko točno ne zna... Upravo o toj temi 28-godišnji Dilaver, koji je rođen u Tomislavgradu od kuda je kao dijete preselio na zapad, progovorio je za austrijske medije.

'Nikad me nitko nije kontaktirao. Zbog toga je ova priča za mene završena. Imamo dovoljno kvalitete u austrijskoj reprezentaciji', rekao je kratko i jasno Dilaver dodavši:

'Znate, bilo mi je dosta razočaravajuće dobiti tako malo medijskog prostora i zahtjeva za intervjue austrijskih medija usprkos svim uspjesima. Ja sam državljanin Austrije, sve sam u nogometu naučio u Austriji i to je za mene bilo vrlo bolno', dodao je Dilaver koji je, kao što je poznato, pokrenuo papirologiju kako bi mogao zaigrati za reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Nema sumnje kako je ovim raspletom zadovoljan i izbornik Robert Prosinečki.

  • +14
Hrvatski Telekom Prva liga, 11. kolo, GNK Dinamo - NK Slaven Belupo Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL