TKO JE KRIV?

Zvijezda Bayerna u novoj agoniji, Guardiola bijesan!

18.12.2015 u 10:20

Bionic
Reading

Franck Ribery zbog ozljede bedra izbivat će izvan travnjaka u sljedeća dva mjeseca, a Pep Guardiola poziva na odgovornost liječnički tim Bayerna koji pak smatra da je trener glavni krivac...

Francuski krilni napadač u veljači je protiv Šahtara ozlijedio gležanj i nije ga bilo na terenu punih devet mjeseci. Kada se konačno vratio prije deset dana protiv Borussije M'gladbach i u povratničkoj utakmici zabio pogodak, činilo se da dolaze bolji dani za Riberyja, no veselje je kratko trajalo.

Već u sljedećoj utakmici protiv Dinama na Maksimiru Guardiola ga je stavio od prve minute i Franck je ozlijedio bedro. Čekaju ga još dva mjeseca rehabilitacije, što je iznimno frustrirajuće, ali utjeha mu je što se sljedećih mjesec dana ne igraju utakmice u Njemačkoj.

Ovaj incident ponovo je zaoštrio odnose između Guardiole i liječničkog tima. Prošlog glavnog bavarskog doktora Müller-Wohlfarta je potjerao, a sad se prema pisanju Kickera obrušio i na novog, Volkera Brauna čiji tim optužuje kao krivce za brojne ozljede nogometaša.

Braun nije ostao dužan Španjolcu i odgovorio mu je da je on kriv jer nedovoljno spremne igrače izlaže pretjeranom naporu. Činjenica da je Riberyja gurnuo u prvih 11 u Zagrebu samo tjedan dana nakon što je počeo intenzivno trenirati Pepu zaista ne ide na čast.

Kako god, Guardiola je prema pisanju njemačkih medija na izlaznim vratima u Bayernu jer nema namjere produžiti ugovor, a ako će itko odahnuti zbog toga, to će biti liječnici s kojima ima jako loš odnos od samog početka...