DVOSTRUKA KRUNA

Zvezdi pripao Kup nakon drame protiv Partizana; na finalu se dogodila raritetna situacija, golman do kraja branio 11-erce iako je dobio dva žuta kartona

25.05.2021 u 22:40

Bionic
Reading

Nogometaši Crvene zvezde osvojili su Kup Srbije nakon što su na beogradskoj Marakani svladali Partizan poslije izvođenja jedanaesteraca rezultatom 4:3

U regularnom dijelu utakmice, kao i u produžecima, nije bilo pogodaka, iako su obje momčadi imale prilike pa je pobjednik riješen s bijele točke.

U trećoj seriji dogodila se raritetna situacija. Golman Partizana Stojković ušao je u verlbalni sukob sa Krstovićem koji je prethodno bio siguran s s 11 metara, a zatim je nastala gužva na terenu u kojoj je zaradio drugi žuti karton.

Prije toga je u 112. minuti dobio prvi žuti karton, ali nije isključen nakon nove javne opomene kod izvođenja 11-eraca.

Naime, prema pravilima nogometne igre, žuti kartoni za vrijeme izvođenja 11-eraca ne uzimaju se u obzir i ne akumuliraju se sa onim za vrijeme utakmice i produžetaka, pa je Stojković ostao na terenu.

Sve to poremetilo je nogometaše Partizana pa je u četvrtoj i petoj seriji udarce Jojića i Štulića obranio Borjan i Zvezda je slavila sa 4:3, te tako došla do duple krune u ovoj sezoni.