ŠOKANTNO OTKRIĆE

Zvezdaši si ovu groznu pogrešku dugo neće oprostiti...

03.04.2015 u 22:10

Bionic
Reading

Nije se lako nakon slavnog razdoblja i rapidnog pada svesti u realne okvire, a u beogradskoj Crvenoj zvezdi to su naučili na teži način...

Srpski portal mozzartsport.com donosi nepoznati dio priče o bajkovitoj karijeri sjajnog poljskog napadača Roberta Lewandowskog. Prije osam godina bio je otpisan u Legiji iz Varšave, i s 18 godina na leđima spremao se na selidbu. Otac mu je upravo bio umirao od alkoholizma, a dobar prijatelj iz Srbije Mirko Poledica potegnuo je veze da mu pokuša pomoći.

'Zvao sam te 2006. ljude u Zvezdu da prime malog na probu na tjedan dana. Vidio sam da je bomba od napadača i da ima sve karakteristike velikog centarfora. Prava zmija... No, rekli su mi da što će Poljak koji nije prošao u legiji raditi u Zvezdi. Nisu shvaćali da je Legia već tada bila veći klub od Zvezde i da će dečko biti spreman igrati za sitan novac,' počinje Poledica, današnji čelnik srpskog nogometnog sindikata.

'Spavao bi kod mene i Zvezdu to sve zajedno ne bi koštalo ništa, ali nisu htjeli čuti. Svugdje su ga podcjenjivali, a kada je napokon dobio priliku u trećoj poljskoj ligi zabio je 30 golova u sezoni i uveo klub u viši rang. Tada ga je i Legia htjela vratiti, ali otišao je u Lech i ostatak priče znate... Nisam dugo o tome pričao jer nisam želio da se zna,' završava Poledica za mozzartsport.

Ljubitelji crveno bijelih iz Beograda od sada će dvoboje minhenskog Bayerna gledati sa značajnom dozom gorčine. Takva prilika ne pruža se svaki dan. Čak niti svakog desteljeća...

Istinski genijalan napadač