HIRSCHER UVJERLJIVO PRVI

Zubčić najbolji u karijeri, Kosteliću rezultat sezone!

06.01.2015 u 14:46

  • +17

Snježna kraljica - prva vožnja muške slalomske utrke

Izvor: Pixsell / Autor: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Bionic
Reading

Nakon 30 vozača u drugoj vožnji, pobjedu je odnio Austrijanac Hirscher, ispred Neureuthera i Solevaaga. To je njegova treća pobjeda u nizu, čime je ostvario hattrick pred zagrebačkom publikom. Na kraju, Zubčić je 15-ti, što je njegov uvjerljivo najbolji rezultat u slalomu, a Kostelić 18-ti, čime je došao do najboljeg rezultata sezone

Iako su obojica krenuli sjajno, Kostelić i Zubčić napravili su slične pogreške oko prve prijelomnice i tako propustili priliku barem privremeno doći do vodstva.'Zadovoljan sam, odskijao sam odlično, prvi bodovi u slalomu pa sam jako sretan. Publika je fenomenalna i najbolja na svijetu... Početak sezone za mene je fenomenalan, a sad idemo dalje' - rekao je mladi Filip Zubčić'Moram bit zadovoljan, ne može svake godine biti postolje. Nadam se da ovo nije moj posljednji nastup pred zagrebačkom publikom. Da se radi samo o publici, ja bi se ovdje sigurno vratio. Ali u mojoj obitelji ništa nije postignuto bez borbe pa tako niti ja ne odustajem' - odlučno je nakon vožnje rekao Ivica Kostelić.

Nakon 30 vozača u drugoj vožnji, pobjedu je odnio Austrijanac Hirscher, ispred Neureuthera i Solevaaga. Na kraju, Zubčić je 15-ti, što je njegov uvjerljivo najbolji rezultat u slalomu, a Kostelić 18-ti, čime je došao do najboljeg rezultata sezone!

Hirscher - POBJEDA! Vrijeme: 1:55.96
Hargin -
zaostatak 58 stotinki. Treće mjesto zasad
Chodounsky - 'jahao' kolac i odustao na sredini vožnje
Neureuther - novo vodeće vrijeme: 1:56.77. Treće vrijeme druge vožnje i vodstvo...
Dopfer - zaostatak 64 stotinke. Zasad peti
Korošilov - zaostatak 42 stotinke. Trenutačno drugi
Gross - zaostatak 63 stotinke za Norvežaninom. Zasad treći
Solevaag - novo vodeće vrijeme: 1:57.00
Yule - zaostatak 65 stotinki a Baeckom. Zasad treći
Kristoferssen - pao jer mu se otkačila skija pred kraj vožnje
Baeck
- novo vodeće vrijeme: 1:57.55, 42 stotinke prednosti zasad
Grange - novo vodeće vrijeme: 1:57.97
Ligety - 'jahao' vrata i odustao pri kraju vožnje
Thaler - odlično je skijao do pred sam kraj, a onda pao
Reich - odustao na samom početku
Moelgg -
94 stotinke zaostatka za Byggmarkom
Larsson -
78 stotinki zaostatka za zemljakom
Nordbotten -
pogreška pri kraju staze i morao je odustati
Zampa - odustaje nekoliko vrata prije kraja
Byggmark -
novo vodeće vrijeme: 1:58.23
Lahdenperae
- novo vodeće vrijeme: 1:58.61
Zubčić -
zaostatak 26 stotinki i drugo vrijeme...
Lindh - odustao na samom početku staze
Kostelić -
zaostatak sekundu i 31 stotinku za Muffatom-Jeandetom
Missilier -
odlično skijao, pao na pretposljednjim vratima
Niederberger - pao u donjem dijelu staze, na kraju zaostatak 2.24
Muffat-Jeandet - novo vodeće vrijeme: 1:58.80. Više od pola sekunde prednosti pred drugoplasiranim
Hoerl - zaostao za Myhrerom 90 stotinki. Zasad je drugi.
Myhrer - 1:59.37, brži od Nijemca za sekundu i 28 stotinki
Strasser - vrijeme 2:00.65, vidjet ćemo koliko je vrijedno

Prvi u drugoj vožnji kreće Nijemac Strasser. Ivica kreće sedmi, Natko deveti...

DRUGA VOŽNJA
---------------------------------------------------------------------------------------------------

PRVA VOŽNJA

Postalo je potpuno izvjesno da ćemo u drugoj vožnji gledati Ivicu Kostelića i Filipa Zubčića. Kostelić će gotovo sigurno završiti kao 24. s zaostatkom od dvije sekunde i 40 stotinki, dok je Zubčić bolji za šest stotinki, te će krenuti s 22. pozicije!

Na samom je vrhu Marcel Hirscher, s vremenom 57.26. Nakon njega slijedi Šveđanin Hargin sa zaostatkom od 77 stotinki, te Amerikanac Chodounsky s dvije stotinke zaostatka više. Vodeći u poretku slaloma, Nijemac Neureuther, drži četvrto mjesto s zaostatkom od 87 stotinki, dok je na petom mjestu njegov sunarodnjak Dopfer, koji zaostaje dvije stotinke više.

Od ostatka hrvatsih predstavnika, Matej Vidović je izletio, dok Natko Zrnčić-Dim sa zaostatkom od četiri sekunde i jednom stotinkom neće vidjeti drugu vožnju. Istok Rodeš je na zaostatku od 5.85, dok je Elias Kolega završio s 5.49 'plusa'.

'Malo mi se sklizalo, ali mislim da je tako i drugima. Gore je jako ledeno, a dole malo manje. Uglavnom, ledenija staze nego u drugim utrkama. Atmosfera je kao i uvijek najbolja. U Schladmingu recimo ima 40.000 navijača, ali navijaju samo za Austrijance. Navijanje je ovdje odlično, čuje se i na startu. Zaostatak će biti na 'knap' za ulazak u drugu vožnju, vidjet ćemo...' - izjavio je Ivica Kostelić poslije svoje prve vožnje.

LIVE SEGMENT

Ivica Kostelić
nije mogao bolje od 59.66, čime je zaostao za Hirscherom za dvije sekunde i 40 stotinki, vrijeme koje možda neće biti dovoljno za drugu vožnju... Od iznenađenja, David Chodounsky je s brojem 26 došao do trećeg mjesta s zaostatkom od 79 stotinki! Ivica Kostelić trenutačno je dvadeseti.

Nakon što je prošlo prvih 15 skijaša, promjena na vrhu nema mnogo! Samo je Rus Korošilov napravio dobar rezultat, te s 99 stotinki zaostatka došao do petog mjesta. Na vrhu i dalje Hirscher, slijede Hargin, Neurether Dopfer

Nakon prve jakosne skupine Marcel Hirscher dominira s vremenom od 57.26, dok je drugoplasirani Hargin udaljen za čak 77 stotinki! Na trećem je mjestu zasad Neurether, koji za Austrijancem zaostaje 87 stotinki.

15:15 - Peti po redu Kristofferson zaostao je još i više - za Hirscherom 1.38. Neurether, vodeći u poretku slaloma, također ima popriličan zaostatak, 87 stotinki, te je doskijao do trećeg mjesta. Prvu skupinu zaključuje Thaler, s također zaostatkom od 1.95, čime je šesti.

15:05 - Utrka je počela! Hirscher nije odvozio sjajno prvi dio staze, ali onda je dodao gas za vrijeme 57.26, a nakon njega Mario Matt izlijeće. Kao treći vozač, Hargin zaostao za 77 stotinki za Austrijancem, a Dopfer čak 89 stotinki. Hirscher vodi nakon četiri vozača...

Stazu je postavio američki trener Brunner, a na njoj je ukupno 69 'vrata'. Na startu je temperatura četiri u minusu, a na cilju je za stupanj toplija. Sa staze je srećom nestala i magla pa će skijaši imati dobru vidljivost.

Mušku utrku slaloma posljednjih je godina obilježio Austrijanac Hirscher, a vidjet ćemo hoće li to moći ponoviti i ove godine.

Kako se start svakom minutom bliži, treba reći kako se na Sljeme spustila gusta magla koja bi mogla otežati život skjašima prilikom nastupa.