zeko se vratio

Zoran Zekić uoči derbija s Hajdukom ima jasnu želju: Neka bude 3:0 za nas...

20.10.2023 u 19:01

Bionic
Reading

Zoran Zekić će svoj povratnički debi na klupi Osijeka imati u nedjeljnom derbiju 12. kola SuperSport HNL-a na Poljudu protiv Hajduka (18 sati, MAXSport, MAXtv)

Vratio se Zoran Zekić u Osijek prije samo sedam dana. Svima je jasno da ga čeka puno posla, a već ga u povratničkom debiju čeka derbi s Hajdukom na Poljudu (nedjelja, 22. listopada, 18 sati, MAXSport, MAXtv).

'Atmosfera je ovih dana prije svega radna. Želim što prije i što bolje upoznati i igračke osobine, ali i karakter svakog našeg igrača. Što se nadolazeće utakmice tiče, moramo respektirati Hajduk koji je u vrhu ljestvice i stalno je domaćin pred punim tribinama, dok mi taj respekt moramo ponovno zaslužiti, a to možemo samo dobrim igrama i rezultatima', kaže Zekić i dodaje:

'Nadam se da nećemo biti baš ljubazni gosti, međutim, neke stvari moramo ispravljati. Moramo znati koja nam je ideja kada imamo loptu i izgledati kao momčad. Cilj nam je, naravno, igrati što bolji nogomet, što je više moguće napadački i da nam to donese željene rezultate. Ne smijemo se bojati pogreške, nego otpustiti kočnice i biti hrabri. Volio bih da svi skupa uživamo u derbiju.'

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Što je sve uspio napraviti s momčadi u ovih tjedna dana?

'Volio bih naći tog stručnjaka... Možda Mourinho i Guardiola u sedam dana mogu sve to ispraviti, ali zajedno. Ne bih rekao da su dečki uplašeni, ali trenutno ne daju koliko bi mogli dati. Moraju opustiti kočnicu, biti jači na lopti i hrabriji. Energija i komunikacija su jako bitne. Moramo pomagati jedni drugima, na tome smo puno radili jer to čini momčad i tako se dolazi do rezultata', razmišlja Zekić koji se osvrnuo i na Ramona Miereza:

'Moja želja kao trenera Osijeka u prošlom mandatu je bila da ga dovedemo. Ne želim ga mijenjati, ali treba mu bolja podrška. Ne treba se trošiti na neke stvari na koje se ne treba trošiti, već biti tamo gdje je opasan. Ali ako se već tako ponaša, onda bi igrači trebali iskoristiti prostore koje on otvara. Moramo raditi na tome da se on i svi igrači bolje osjećaju. Volio bih da ne trči toliko pa da bude odmorniji. Gledali smo Hrvatsku... Brekalo je bio prebrz pa je izašao na poluvremenu. Donio bi loptu na 30 metara i nitko ga ne bi ispratio. Možda, ako suigrači poboljšaju trku, neće izgledati da trči koliko trči...'

>> Sve videosažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

  • +5
Osijek - Rudeš, 11. kolo, 2023/24. Izvor: Pixsell / Autor: Borna jaksic/PIXSELL

Caktaš je sa sedam golova najbolji strijelac SuperSport HNL-a, ali nije zabio u posljednjih pet utakmica...

'Svaki čovjek koji ne zabije pet utakmica razmišlja o tome. Nekad to nije krivica igrača, već trenera koji ga je stavio da igra pet utakmica, a da nije zabio gol. Šalim se, šalim se. Naravno da je opterećenje. Kad sam se god pripremao za utakmicu protiv Mije, nije ga bilo nigdje i onda bi zabio gol. Po ovome što sam vidio, Mijo je jedan od trkački najraspoloženijih igrača, ali moramo ga usmjeriti kako i kamo trčati. Uhvatimo se najjednostavnijeg i krenimo prema bolje', kaže Zekić te otkriva kakav bi ga rezultat u nedjelju protiv Hajduka zadovoljio:

'Pitate trenera momčadi kakav bi ga rezultat zadovoljio... Neka bude 3:0 za nas i da imamo perfektnu igru. Naravno da bi nas to zadovoljilo. Nitko nas ne respektira u ovom trenutku, što nije nužno loše. Respekt treba zaslužiti.'

Standings provided by Sofascore