u gostima kod 'spursa'

Zoran Mamić najavio sudar s Mourinhom; Tottenham je veliki izazov, ali svi strahuju što će biti kad se vrate u Zagreb...

10.03.2021 u 12:05

Bionic
Reading

Nogometaši Dinama otputovali su za London gdje sutra (četvrtak, 11. ožujka, 21 sat, Arenasport 3, MAXtv) protiv Tottenhama igraju prvu utakmicu osmine finala Europske lige

Trener 'modrih' Zoran Mamić je uoči puta za London izjavio kako je i njemu i momčadi drago što će zaigrati na novom stadionu Tottenhama koji je otvoren prije dvije godine.

'Drago nam je da ćemo igrati u Londonu, da ćemo vidjeti taj velebni novi stadion. Isto tako nam je drago da ćemo uzvrat igrati u Zagrebu. To je najbolja moguća solucija', kazao je Mamić.

Iako je ove sezone ostvario odlične rezultate u Europskoj ligi, Dinamo će u dvoboju protiv Tottenhama ipak biti u ulozi autsajdera. 'Spursi' su trenutno u sjajnoj formi, imaju četiri pobjede u nizu u kojima su zabili 13 golova i primili samo jedan..

'Želimo odigrati što bolju utakmicu, ostvariti što bolji rezultat, po mogućnosti i pobijediti. Činjenica je da je Tottenham postigao 12 golova u svoje posljednje tri domaće utakmice u Premier ligi, ali teško je govoriti o tome koliko su ti protivnici bili izazovni za njih', osvrnuo se trener Dinama na posljednje rezultate sutrašnjeg protivnika na čijoj klupi sjedi Jose Mourinho.

A kakvu će Mamić taktiku primijeniti protiv Mourinhovih 'trupa'?

Sve utakmice UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige ekskluzivno možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

  • +41
Dinamo - Rijeka Izvor: Cropix / Autor: Ronald Gorsic / CROPIX

'Dinamo uvijek želi ići na pobjedu, ali naravno da se nešto pita i protivnika i da se moramo adaptirati', kazao je trener Dinama koji na ovoj utakmici ne može računati na izuzetno važnog igrača. U Zagrebu je zbog ozljede ostao Joško Gvardiol...

'Njegova ozljeda nam nije dobro sjela, ali time se ne opterećujemo, imamo druge igrače koji ga mogu dostojno zamijeniti', zaključio je Mamić.

OK, svima je jasno da je Tottenham veliki izazov, ali i nagrada za nogometaše Dinama. Bez obzira kako sutrašnja utakmica završila, svi u Dinamovoj 'ekspediciji' pomalo strahuju zbog povratka u Zagreb.

Problem je u strogim epidemiološkim mjerama za putnike koji dolaze iz Velike Britanije, zbog izrazito zaraznog britanskog soja koronavirusa!

Dinamo u Zagreb vraća u petak, ali nitko od igrača, članova stručnog stožera i ostalih koji su s njima bili na putu za London neće moći otići svojim kućama! Svi će 'kolektivno' s aerodroma samo 'preseliti' na Maksimir gdje će biti najmanje 24 sata u karanteni! Nitko ne smije ni mrdnuti dok ne stignu rezultati testiranja...